Посуд засяє чистотою…
Використовуйте наші практичні поради і ваш посуд засяє чистотою.

♦ Новий, тільки куплений, посуд зі скла перед першим використанням покладіть у каструлю з холодною водою і доведіть на повільному вогні до кипіння, вимкніть і залиште охолоджуватися. Таке загартовування зробить скло більш стійким до пошкоджень і посуд буде битися рідше.
♦ Графини, вази й інший посуд із вузькою шийкою, періодично струшуючи, промивайте теплою водою, в яку додана подрібнена шкаралупа сирих яєць або шматочки газетного паперу.
♦ Скляний посуд обполосніть розчином із холодної води з оцтом або кухонною сіллю, потім промийте під проточною водою – скло буде ідеально чистим і блискучим.
♦ Кришталеві вази і салатники після миття протріть чистою вовняною ганчіркою, змоченою в розчині крохмалю з синькою.
♦ Металеві предмети (ножі, столові прилади, миски, м’ясорубка), які використовувалися для риби, сирих яєць, тіста, варення спочатку вимочіть або промийте в холодній воді з сіллю, і тільки потім вимийте в теплій воді з додаванням миючого засобу.
♦ Щоб повернути блиск алюмінієвому посуді, при митті додайте у воду кілька крапель нашатирного спирту.
♦ Порцеляновий посуд рекомендується мити теплою, але у жодному разі не гарячою водою – ви можете пошкодити малюнок на тарілці або чашці.
♦ Іржу і патьоки на емальованих і фаянсових виробах видаляйте за допомогою 5 % розчину щавлевої кислоти. Після цього промийте предмети нашатирним спиртом і обов’язково кілька разів промийте під проточною водою.
«Уют» №23-2.06.2022