Посуд засяє чистотою…

Використовуйте наші практичні поради і ваш посуд засяє чистотою.

Посуд засяє чистотою

Новий, тільки куплений, посуд зі скла перед першим використанням покладіть у каструлю з холодною водою і доведіть на повільному вогні до кипіння, вимкніть і залиште охолоджуватися. Таке загартовування зробить скло більш стійким до пошкоджень і посуд буде битися рідше.

Графини, вази й інший посуд із вузькою шийкою, періодично струшуючи, промивайте теплою водою, в яку додана подрібнена шкаралупа сирих яєць або шматочки газетного паперу.

Скляний посуд обполосніть розчином із холодної води з оцтом або кухонною сіллю, потім промийте під проточною водою – скло буде ідеально чистим і блискучим.

Кришталеві вази і салатники після миття протріть чистою вовняною ганчіркою, змоченою в розчині крохмалю з синькою.

Металеві предмети (ножі, столові прилади, миски, м’ясорубка), які використовувалися для риби, сирих яєць, тіста, варення спочатку вимочіть або промийте в холодній воді з сіллю, і тільки потім вимийте в теплій воді з додаванням миючого засобу.

Щоб повернути блиск алюмінієвому посуді, при митті додайте у воду кілька крапель нашатирного спирту.

Порцеляновий посуд рекомендується мити теплою, але у жодному разі не гарячою водою – ви можете пошкодити малюнок на тарілці або чашці.

Іржу і патьоки на емальованих і фаянсових виробах видаляйте за допомогою 5 % розчину щавлевої кислоти. Після цього промийте предмети нашатирним спиртом і обов’язково кілька разів промийте під проточною водою.

 «Уют» №23-2.06.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *