Повітряний пиріг «Осінь»

- Яйця – 2 шт.,
- гарбуз – 0,5 кг,
- борошно – 160 г,
- олія – 120 мл,
- цукор – 150 г,
- розпушувач – 1 ст. л.,
- сіль – щіпка.
Гарбуз очистити, порізати, запекти у духовці до м’якості та протерти через сито у пюре – його знадобиться 1 скл. Яйця збити міксером до легкої піни. Додати цукор, олію і гарбузове пюре, ще раз збити. Висипати просіяне борошно і розпушувач, акуратно перемішати. Форму для випічки вистелити папером, змастити олією, викласти і розрівняти тісто. Поставити у розігріту до 180 °С духовку і випікати 40-50 хв., перевіряючи готовність сірником. Пиріг злегка охолодити у духовці, потім витягти з форми і посипати цукровою пудрою.
Безпалько В. Н.