Правда про сир

Правда про сир

Сир вважається одним із найбільш корисних продуктів харчування в раціоні людини, але чи згодні з цим професійні дієтологи?

За словами дієтолога Ніни Вунш, людям, які прагнуть до зниження ваги, сир підходить ідеально, причому такий, у якому вміст жирів виявиться не дуже значним, але й не без жиру.

У плані смакових характеристик однозначно виграє більш жирний сир. Знежирений сир часто вживають разом зі сметаною або соусами, інтуїтивно прагнучи поліпшити його смак за рахунок підвищення жирності. У тому, щоб купувати знежирений сир і спеціально потім підвищувати його жирність, немає доцільності, поділилася думкою лікар.

«Знижуючи жирність сиру, ми погіршуємо й засвоєння кальцію з цього продукту. Кальцій використовується організмом тільки в присутності жиророзчинного вітаміну D», – пояснила фахівець.

Кальцій, підкреслила експерт, потрібен організму щодня: кісткам, зубам, клітинам, у великій мірі серцю і скелетним м’язам. Особливо корисним вживання сиру може виявитися в період росту й розвитку, тобто просто необхідний дітям, підліткам та майбутнім мамам. Крім того, сир допомагає зміцнити здоров’я літнім людям.

Мало хто знає, що сир важливо їсти для підтримки розумової активності, – кальцій, що міститься в ньому, сприяє нормальній електричній активності нейронів, що забезпечує проведення нервового імпульсу – фізіологічної основи розумових процесів. З цієї причини вживати сир потрібно обов’язково випускникам шкіл і студентам, – тим, хто здає іспити, повинен багато читати, запам’ятовувати, генерувати ідеї.

Найкраще жирний сир вживати в першій половині дня, комбінуючи з фруктами, зеленню. Якщо хочеться солодкого, можна додати в сир варення, але якщо є проблеми із зайвою вагою, краще все ж уникати простих вуглеводів.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest