Правильно вибираємо морожену рибу
За своїми смаковими й поживними властивостями заморожена риба нічим не поступається свіжій. Головне – вибрати якісний продук і правильно його розморозити та приготувати.

Якісна заморожена риба має бути покрита тонким шаром крижаної глазурі, луска, плавці – цілими, хвіст не вигнутий, а очі – прозорі. Якщо на крижаній кірці є жовтий наліт і тріщини, а тушки риби злиплися між собою, значить продукт уже розморожували. Також спеціалісти радять купувати цілу тушку риби, це гарантія того, що її нічим не обробляли.
Якщо риба у вакуумній упаковці – звертайте увагу на термін придатності і час її вилову. У замороженому стані вона може зберігатися один або два місяці, але не більше.
Правила розморожування
Будь-яку морожену рибу краще розморожувати в холодильнику на нижній полиці, прикривши її харчовою плівкою. Розморожені таким чином рибна тушка або вже оброблене філе зберігають максимум корисних властивостей і при приготуванні не розпадаються на волокна. Не бійтеся приступати до приготування, коли всередині риба ще не встигла повністю розтанути – так вона буде навіть соковитішою.
«Погляд часу» №17 – 27.04.2023