Правильно вибираємо рибні консерви
Роблячи запаси з урахуванням воєнного стану в країні, не варто забувати про необхідність включення до запасів і рибних консервів.

Уважно огляньте консервну банку і прочитайте етикетку. Дуже важливо звернути увагу на…
Маркування. На кришці дата фасування, асортиментний знак та номер підприємства мають бути видавлені зсередини чи нанесені лазером. Обов’язково мають бути зазначені назва фірми та штрих-код країни-виробника.
Зовнішній вигляд консервної банки – вона має бути гладкою, блискучою, без іржі та вм’ятин. Якщо банка здута, на ній є патьоки, опуклості на денці чи іржавий наліт – консерви їсти не можна.
Дата виготовлення і термін придатності. Термін придатності рибних консервів – від 2 до 5 років. Але фахівці радять купувати продукцію, яка зберігається менше року – за цей час консерви набирають смаку і зберігають корисні речовини, а вже потім починають їх втрачати.
Кількість риби і добавки. У якісних консервах риби мусить бути не менше 75 %, решта – це заливки, бульйони, соуси.
Якщо на етикетці зазначено, що у банці 50-60 % риби, варто замислитися, чи купувати цей продукт. Також краще відмовитися від покупки консервів, у складі яких є добавки та консерванти, наприклад, глутамат натрію. Така добавка є своєрідним маркером – можливо, при виготовленні було використано неякісну рибу.
«Погляд часу» №7-16.02.2023