Претцелі
Німецьке частування люблять на батьківщині як ідеальну закуску до пива. У нас воно більше прижилося як частування до чаю, але яка різниця!

Склад:
- 500 г борошна,
- 300 мл мінеральної води з газом,
- 2,5 ч. л. сухих дріжджів,
- 30 г цукру,
- 30 г солі,
- яйце,
- олія,
- паприка,
- мак,
- карі.
Приготування:
Змішайте 250 г борошна з дріжджами, 25 г солі і 25 г цукру. Злегка підігрійте мінеральну воду і додайте її до сипучих інгредієнтів. Замісіть однорідне тісто.
Посипте борошном робочу поверхню, викладіть тісто і вимішуйте його, потроху підсипаючи решту борошна. Перекладіть тісто в миску, накрийте плівкою і відправте на годину в тепле місце.
Після того, як тісто підніметься, розділіть його на 12 частин. Кожну частину розкатати в ковбаску завдовжки 50 см. Зліпіть претцелі, закріпивши кінці ковбаски біля основи. Залиште на 20 хв.
Налийте у велику каструлю води і доведіть її до кипіння, додайте туди цукор, що залишилися, і сіль. Варіть пертцелі по пару хвилин, а потім висушіть на решітці.
Застеліть деко пергаментом, змастіть його маслом і викладіть пертцелі. Змастіть їх збитим яйцем, присипте маком, паприкою чи карі.
Випікайте при 210 °С близько 30 хв., поки колір частування не стане рум’яним.
Для подачі можна змішати гірчицю з вершковим сиром. Ну і, звичайно ж, налити келих пива.
Претцелі можна посипати не тільки маком, а й кунжутом або насінням.
Читайте також: «Ватрушки» з картоплею, сиром сулугуні та зеленню
«УЮТ» №26-25.06.2020