При болях у суглобах мені допомагає кульбаба

Кульбаба

Узяти 2-літрову банку і заповнити її на 1/3 об’єму жовтими квітками, залити горілкою, щоб покривала квітки. Потім дочекатися цвітіння бузку і заповнити її цвітом решту 2/3 об’єму банки. Прибрати її у темне місце. Коли зацвіте картопля, додати і її квітки до повного обсягу банки (на той час залита горілкою сировина трохи осяде). Залишити настойку до осені. У вересні віджати квітки. Має вийти 1,5 л настоянки. Нею натирати хворі суглоби.

Узяти 40-50 головок квітучої кульбаби, залити у півлітрову банку доверху потрійним одеколоном, настояти місяць, а потім регулярно розтирати проблемні місця.

Біль не буде посилюватися, якщо застосовувати зілля, приготоване з квіток кульбаби, зібраних із 11 ранку до 16 години вечора у суху сонячну погоду. Залити їх 300 мл горілки, настояти до зими. Потім регулярно робити примочки і компреси до поліпшення стану.

Є і “скоростиглий” рецепт. Узяти пляшку темного скла, заповнити її квітками кульбаби і залити горілкою. Зав’язати шийку марлею і настоювати 12 годин у темному місці при кімнатній температурі. Отриману настойку втирати у хворі суглоби, а на ніч робити компреси у хворобливих місцях. Курс лікування – близько десяти днів.

Допоможе вилікувати суглоби відвар із кореня кульбаби. Узяти 6 коренів кульбаби, залити 300 мл води, довести до кипіння, проварити 10 хв. під кришкою на слабкому вогні. Настояти 30 хв. і приймати по 1 ст. л. три рази на день за 30 хв. до їди.

Позитивного результату можна досягти і таким чином. Накопати корінців, промити і їсти по три корінця кожен день. На зиму можна насушити корінців у тіні і заварювати як чай.

Можна приготувати і настойку з корінців. Узяти 100 г коренів, залити 100 мл горілки. Настоювати 2 тижні у темному місці при кімнатній температурі, потім процідити. Приймати по 10-15 крапель, розбавляючи у 25-30 мл води 3 рази на день перед їдою.

FacebookTwitterPinterest