Пряники з начинкою

Пряники з начинкою

Склад:

  • 1 і 1/4 скл. борошна,
  • 3/4 скл. кукурудзяного борошна,
  • 1/2 скл. меду,
  • яйце,
  • 1/3 ч. л. соди,
  • 1 г кориці,
  • 1 г лимонної кислоти.

Для начинки:

  • 2 ст. л. маку,
  • 2 ст. л. цукру,
  • 1 ст. л. родзинок,
  • 1 білок,
  • 1 г мускатного горіха.

Для змащення:

  • 1 жовток.

Приготування

Приготувати пряникове сирцеве тісто, зробити коржики овальної форми. На середину кожного з них покласти начинку, з’єднати протилежні краї, защипнути.

Викласти на змащені жиром форми, запікати при температурі близько 250 °С. Коли пряники охолонуть, змастити їх жовтком і підсушити у духовці при температурі 80-100 °С протягом 5-10 хв.

Начинка: мак промити, залити водою і закип’ятити. Потім відкинути на дрібне сито чи марлю, перемішати з цукром, двічі пропустити через м’ясорубку. Додати родзинки, білок та мускатний горіх.

Сирцеве тісто

Цукор розчиняють у гарячій воді, нагрівають до кипіння, знімаючи піну. Цей сироп охолоджують до 18-20 °С, проціджують, змішують з яйцями, розтопленим жиром, прянощами, медом та есенціями. Після цього додають просіяне борошно і швидко замішують.

Готове тісто викладають на припорошений борошном стіл і формують пряники.

«Погляд часу» №11-11.03.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *