Пряники з начинкою

Склад:
- 1 і 1/4 скл. борошна,
- 3/4 скл. кукурудзяного борошна,
- 1/2 скл. меду,
- яйце,
- 1/3 ч. л. соди,
- 1 г кориці,
- 1 г лимонної кислоти.
Для начинки:
- 2 ст. л. маку,
- 2 ст. л. цукру,
- 1 ст. л. родзинок,
- 1 білок,
- 1 г мускатного горіха.
Для змащення:
- 1 жовток.
Приготування
Приготувати пряникове сирцеве тісто, зробити коржики овальної форми. На середину кожного з них покласти начинку, з’єднати протилежні краї, защипнути.
Викласти на змащені жиром форми, запікати при температурі близько 250 °С. Коли пряники охолонуть, змастити їх жовтком і підсушити у духовці при температурі 80-100 °С протягом 5-10 хв.
Начинка: мак промити, залити водою і закип’ятити. Потім відкинути на дрібне сито чи марлю, перемішати з цукром, двічі пропустити через м’ясорубку. Додати родзинки, білок та мускатний горіх.
Сирцеве тісто
Цукор розчиняють у гарячій воді, нагрівають до кипіння, знімаючи піну. Цей сироп охолоджують до 18-20 °С, проціджують, змішують з яйцями, розтопленим жиром, прянощами, медом та есенціями. Після цього додають просіяне борошно і швидко замішують.
Готове тісто викладають на припорошений борошном стіл і формують пряники.
«Погляд часу» №11-11.03.2021