Пряний хліб із часником та цибулею

Хто сказав, що готувати свій хліб – це складне заняття? Варто тільки скуштувати, і потім вас не зупинити! Пряний хліб із часником та цибулею можна подавати до супу, салату, м’яса, риби чи гарніру.

Пряний хліб із часником та цибулею

Склад:

  • Борошно – 450 г,
  • вода – 300 мл,
  • цукор – 1,5 ст. л.,
  • сухі дріжджі – 4 г,
  • олія – 3,5 ст. л.,
  • каррі – 0,5 ч. л.,
  • гірчиця – 1 ч. л.,
  • зелена цибуля – 1 пуч.,
  • часник – 1 зуб.,
  • сіль – 1 ч. л.

Приготування

У 100 мл теплої води розчиніть дріжджі та цукор. Просійте 2 ст. л. борошна та перемішайте до однорідного стану. Накрийте кришкою та залиште на 0,5 год.

У воду, що залишилася, додайте 2 ст. л. олії, каррі, гірчицю та сіль, перемішайте.

Опару, що підійшла, змішайте з гірчичною сумішшю, просійте до неї борошно, що залишилося, і замісіть тісто. Змастіть миску та тісто олією, закрийте тісто плівкою та рушником. Поставте його в тепле місце на 1,5 год., потім знову вимісіть і залиште на 1 год. до другого підйому.

Розкатайте тісто в пласт, посипте його нарізаною зеленою цибулею та подрібненим часником. Скрутіть із пласта тіста рулет по довжині вашої форми для випікання.

Застеліть форму пергаментом, змастіть олією і викладайте тісто. Закрийте плівкою та залиште тісто на 0,5 год.

Зробіть на рулеті з тіста надрізи ножем, щоб виходила пара. Випікайте 10 хв. у розігрітій до 240 °С духовці. Потім зменшіть температуру до 200 °С і випікайте ще 25 хв. Готовий хліб збризкайте водою, накрийте рушником і дайте охолонути.

 «Уют» №36-1.09.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *