Про що розповість колір овочів і фруктів

Яскраві та насичені кольори овочів і фруктів не тільки милують око, а й можуть розповісти про корисні властивості. Лікарі та дієтологи умовно ділять їх на п’ять колірних груп.

Про що розповість колір овочів і фруктів

Зелені овочі багаті на хлорофіл, який очищає кров і лімфатичну рідину, а також сприяє схудненню. Вони чудово очистять організм, подарують силу та енергію.

Жовті та помаранчеві фрукти й овочі містять бета-каротин, який підвищує імунітет і є найкращою профілактикою раку. А також зміцнюють нігті, роблять шкіру красивою і гладенькою, а волосся – густим.

Червоні овочі та фрукти містять лікопін, який зміцнює серце та покращує роботу всієї серцево-судинної системи. Також лікопін – це антиоксидант, що знижує рівень холестерину та має протиракову дію.

Фіолетові та сині овочі містять потужні антиоксиданти, у тому числі антоціани. Вони уповільнюють процеси старіння, захищають від інфекцій, допомагають запобігти запаленню травної системи та сечовивідних шляхів.

Відсутність яскравого та вираженого кольору зовсім не означає відсутність користі. Білі овочі ще називають «ворогами інфекції». Вони зміцнюють імунну систему та мають протизапальну дію. А завдяки вмісту сірки знижують рівень поганого холестерину в крові.

«Погляд часу» №5-2.02.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *