Продукти проти весняного авітамінозу

Продукти проти весняного авітамінозу

Дієтологи заявили, що навесні шоколад, горіхи і сухофрукти пом’якшать неприємні симптоми весняного авітамінозу, через які організм стає слабким, млявим і схильним до депресій.

Зокрема, за словами фахівців, споживання темного шоколаду зменшує стресові реакції, які загострюються у цей час року через вплив нестійкої поганої погоди, атмосферних коливань. Продукт багатий на антиоксиданти, які не тільки допомагають зміцнити здоров’я і захистити організм від руйнівної дії авітамінозу, але і зберігають молодість.

Половина плитки гіркого шоколаду містить третину денної норми заліза, який стимулює роботу серцево-судинної системи, більше чверті норми магнію, корисного для скелета, і половину потреби у міді і марганцю.

Що стосується горіхів, то навесні вони незамінні як чудове джерело корисних жирів і мікроелементів. Оскільки різні види горіхів відрізняються умістом корисних речовин, тому вживати їх слід, чергуючи.

Вживання сухофруктів захищає імунітет, підтримує здорові функції внутрішніх органів, покращує травлення і підвищує настрій. У той же час слід пам’ятати, що сухофрукти калорійніші за свіжі фрукти, вживати їх у великій кількості не потрібно. Утім, так само, як шоколад і горіхи.

«Погляд часу» №11-12.03.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *