Продукти, що провокують високий артеріальний тиск
Високий артеріальний тиск можна контролювати, вживаючи в їжу певні корисні продукти. Однак деякі продукти, які, на перший погляд здаються нешкідливими, можуть дати зворотний ефект.

Високий артеріальний тиск буває різних типів і викликаний різними причинами. Все залежить від ряду факторів, таких як вік, гени, сімейний анамнез, нездоровий спосіб життя, зайва вага і навіть місце народження.
Великої шкоди організму при високому артеріальному тиску може завдати сіль, яка порушує природний водний баланс в організмі і викликає затримку рідини. Це, у свою чергу, збільшує тиск на стінки кровоносних судин.
У зв’язку з цим варто відмовитися від продуктів із високим умістом солі. До них відносяться деякі сорти соусу, томатний кетчуп, хліб, круасани, вершкове масло і маргарин, бекон і ковбаси, заправки для салатів, у тому числі майонез, смажені страви, солоні закуски, готові супи.
При покупці всіх цих продуктів потрібно вибирати тільки ті, які містять низький уміст солі.
Ще один спосіб зменшити споживання солі – використовувати замість неї інші приправи. Альтернативою може стати перець чилі, лимон, різні трави і спеції з низьким умістом натрію.
«Погляд часу» №17 – 27.04.2023