Прості лайфхаки від наших бабусь

Наші бабусі обмінювалися досвідом одна з одною і винаходили геніальні лайфхаки, які не втратили актуальності і в наші дні.

Якщо під рукою не виявилося точила для ножів, то лезо можна зробити знову гострим, підточив його об обідок на дінці звичайної порцелянової тарілки.

Як заточити ніж об обідок тарілки

Плиту зручно мити після приготування, якщо перед цим насипати навколо конфорок тонкий шар солі: усі краплі і бризки залишаться на ній. Коли плита охолоне, достатньо буде зібрати сіль вологою ганчіркою, нічого відтирати не доведеться. А сьогодні до цієї поради можна додати ще й пилосос, який збере усю сіль із плити за лічені секунди.

Найлегший спосіб приготувати панірувальні сухарі – спочатку заморозити шматочок хліба у морозилці, а потім потерти його на тертці.

Щоб нігті не продірявили господарські рукавички, коли ви миєте або прибираєте, попередньо покладіть по шматочку вати в кожен гумовий «палець».

Часник довго не зів’яне і збереже смакові властивості, якщо зберігати головки в коробці чи контейнері, присипавши сіллю грубого помелу.

Лаврові листочки у цукерниці, хлібниці, пакети з борошном, квіткових горщиках добре відлякує мурах, мошок та інших комах.

Кращий спосіб сушіння шерстяного светра: візьміть старі колготки, просуньте пояс у горловий виріз светра, а «ноги» – у рукави та вішайте на білизняну мотузку чи сушарку. Так светр не витягнеться і швидше висохне.

«Уют» №19-06.05.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *