Простий і незамінний: буряк у народній медицині

Буряк – дивовижна рослина, яка допомагає при багатьох недугах. Обумовлено це тим, що за умістом корисних речовин вона не знає собі рівних. Цей овоч – справжня комора мікроелементів, життєво важливий продукт харчування людини.
При недокрів’ї. Свіжоприготовлений сік буряка у суміші з рівною кількістю меду рекомендується приймати по 0,5 скл. 3-4 рази на день. Також рекомендується приймати 2 рази на день суміш бурякового та морквяного соку з медом.
При запаленні середнього вуха народні лікарі радять капати у вухо свіжий буряковий сік у теплому вигляді (підігрітий).
Тріщини на ступнях лікують за допомогою листя буряка. Для цього його необхідно подрібнити у блендері чи пропустити через м’ясорубку, злегка віджати і накласти на проблемні місця. Зафіксувати поліетиленовою плівкою, надіти шкарпетки і залишити такий компрес на ніч.
При гіпертонії рекомендується вживати буряковий сік із медом (1 : 1) чи з журавлинним соком (2 : 1).
До речі, листя і плоди буряка йдуть у перші страви: борщі, ботвіньї, окрошки. Стебла маринуються на зиму, з них готується вітамінний салат. Бадилля замочується у винному оцті – це корисно.