Простий торт без випічки

Пломбірний торт

Найсмачніший десерт спекотного літа – морозиво. Найсмачніше морозиво – улюблений із дитинства пломбір. Такий можна приготувати вдома: смак натуральних вершків, улюбленого згущеного молока і тоненька вафелька. Ну що може бути краще?

Не поспішайте відмовлятися від ідеї: це рецепт пломбірного торта без випічки. Так, у цю нестерпну спеку вам не потрібно буде включати духовку. Просто зваріть особливий крем і купіть упаковку вафельних коржів.

Склад:

  • Сметана – 500 мл,
  • яйце – 2 шт.,
  • цукор – 150 г,
  • ванільний цукор – 0,5 ч. л.,
  • вершкове масло – 50 г,
  • крохмал – 2 ст. л.,
  • вафельні коржі – 10 шт.,
  • білий шоколад – 100 г.

Приготування:

Для пломбірного крему для торта збийте яйця з цукром, крохмалем і ванільним цукром до однорідності.

Додайте в яєчно-цукрову масу сметану жирністю 20 % і знову збийте до однорідності.

Поставте ємність на середній вогонь. Коли маса прогріється, додайте вершкове масло і доведіть до кипіння, а потім проваріть 4 хв. Постійно помішуйте масу, щоб вона не підгорала. Як тільки вона загусне, зніміть із вогню.

Коли крем охолоне, змастіть ним коржі. Посипте тертим білим шоколадом.

Відправте пломбірний торт без випічки у холодильник на кілька годин.

Простий у приготуванні, але нереально апетитний пломбірний торт у домашніх умовах – відмінні ласощі. Настільки легкий, що після першого шматочка захочеться ще один, а потім ще. Що ж, іноді можна собі дозволити більше солодкого, ніж зазвичай.

«Погляд часу» №28-2019

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *