Простий рецепт дерунів без борошна і яєць
А ви знали, що справжні деруни готуються виключно з картоплі і цибулі без додавання яєць і борошна? Пропонуємо вам простий рецепт смачних дерунів, а не картопляних оладок. Щоб деруни не темніли при охолодженні, до них можна додати кисломолочний продукт (сметану, наприклад), але краще за все їсти деруни прямо з печі, тоді вони просто не встигнуть потемніти.

Склад:
- Картопля – 500 г,
- цибуля – 1 шт. (близько 175 г ),
- сіль,
- сметана – 1 ст. л. (за бажанням),
- олія.
Приготування
Картоплю натерти на дрібній тертці разом із цибулею. Цибуля не дає сирій картоплі темніти. Посолити. За бажанням можна додати сметану, щоб охолоджені деруни не темніли, але краще просто з’їсти їх гарячими, у такому вигляді деруни найсмачніші.
Дати зайвій рідині стекти через сито, залишивши в такому положенні на 5-10 хв. Рідину злити, а крохмаль, що осів на дні миски, додати знову в картоплю з цибулею.
Смажити на олії на помірному вогні по 5 хв. із кожного боку до рум’яної скоринки. Готові деруни викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.
Подавати зі сметаною чи іншими соусами за бажанням.
«Погляд часу» №37-9.09.2021