Пряна маринована морква

Пряна маринована морква
Пряна маринована морква

Рекомендуємо приготувати – це дуже й дуже смачно!

Інгредієнти:

  • морква – 300-350 г,
  • перець солодкий – 1 шт.,
  • часник – 3-4 зубки,
  • перець гострий – 1/2 шт.

Для маринаду:

  • вода – 250 мл,
  • оцет 9%-й – 4 ст. л.,
  • зерна гірчиці – 0,5 ч. л.,
  • сіль – 1 ст. л.,
  • цукор – 1-2 ст. л.,
  • перець горошком – 5 шт.,
  • гвоздика – 2 шт.,
  • лавровий лист – 1 шт.,
  • перець духмяний горошком – 1-2 шт.,
  • олія – 2 ст. л.

Розраховано на 1 порцію.

Моркву маленького розміру почистити, помити, видалити хвостики. Якщо морква більшого розміру, нарізати невеликими брусочками або кружальцями.

Воду закип’ятити і бланшувати моркву протягом 1 хв.

Часник почистити і нарізати пластинками.

Перець почистити від насіння й нарізати смужками.

Гострий перець (додавати за бажанням) нарізати кільцями.

Скласти овочі в 600-700 мл простерилізовану банку.

Закип’ятити склянку води, додати сіль, цукор, чорний і духмяний перець, гвоздику, гірчицю, олію. Насамкінець додати оцет, після чого влити маринад у банку, закрутити кришкою. Банку перевернути, накрити рушником і залишити до повного охолодження. Моркву зберігати в холодильнику.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *