Пряна маринована морква

Рекомендуємо приготувати – це дуже й дуже смачно!
Інгредієнти:
- морква – 300-350 г,
- перець солодкий – 1 шт.,
- часник – 3-4 зубки,
- перець гострий – 1/2 шт.
Для маринаду:
- вода – 250 мл,
- оцет 9%-й – 4 ст. л.,
- зерна гірчиці – 0,5 ч. л.,
- сіль – 1 ст. л.,
- цукор – 1-2 ст. л.,
- перець горошком – 5 шт.,
- гвоздика – 2 шт.,
- лавровий лист – 1 шт.,
- перець духмяний горошком – 1-2 шт.,
- олія – 2 ст. л.
Розраховано на 1 порцію.
Моркву маленького розміру почистити, помити, видалити хвостики. Якщо морква більшого розміру, нарізати невеликими брусочками або кружальцями.
Воду закип’ятити і бланшувати моркву протягом 1 хв.
Часник почистити і нарізати пластинками.
Перець почистити від насіння й нарізати смужками.
Гострий перець (додавати за бажанням) нарізати кільцями.
Скласти овочі в 600-700 мл простерилізовану банку.
Закип’ятити склянку води, додати сіль, цукор, чорний і духмяний перець, гвоздику, гірчицю, олію. Насамкінець додати оцет, після чого влити маринад у банку, закрутити кришкою. Банку перевернути, накрити рушником і залишити до повного охолодження. Моркву зберігати в холодильнику.