Примхлива духовка
Сталася в мене біда з духовкою: хоч би як старалася, абсолютно всі страви з одного боку пригорають, а з другого – залишаються сирими.

Тепер у мене завжди внизу духовки є широка сковорідка (без ручки), наповнена водою. Утворюється пар – і рівномірна температура забезпечена. А це головне!
Дріжджова випічка (хліб, пироги, пиріжки) від парової духовки стає ще кращою.
Єдиний виняток: при приготуванні заварних тістечок цей посуд із водою на дні духовки використовувати не можна!
Цей варіант мені підказав майстер-газівник, коли поскаржилася на проблему нерівномірного випікання. І сковорідка так і прописалася в духовці, я її тільки наповнюю, коли треба, водою.
Софія Лагута, м. Васильків
«Погляд часу» № 6-03.02.2022