«Прискорює загоєння ран»: секрет напою української перемоги
За словами дієтологині Оксани Скиталінської, вона вже давно готує напій із цибулиння, який робить тіло здоровим та молодим. Він нічого не коштує, але має потужний відновлюючий ефект.

«Улісс Сімпсон Грант, американський військовий та полководець, любив казати, що без цибулі не поведе військо у наступ. Цибуля вважається овочем здоров’я. Її додають у страви у невеликій кількості, бо вона – концентрат біологічно активних молекул. А золото, що є в цибулі, – її лушпиння, ми бездумно викидаємо. Але саме в ньому є унікальні поєднання надзвичайно цінних речовин, які живлять найціннішу мікрофлору кишківника, посилюють активність імунних клітин, сприяють виробленню антитіл і таким чином зміцнюють імунну систему.
За словами дієтологині, напій із цибулиння виводить надлишки натрію та хлору з організму, має протинабряковий ефект. Це дуже важливо для людей з артеріальною гіпертензією (високим тиском).
Він покращує стан капілярів і всіх судин, зменшує їхню ламкість та проникність. Із віком капіляри запустівають, погіршується їхня структура і розвивається гіпоксія. У людей із цукровим діабетом напій із цибулиння посилює стійкість капілярів до пошкоджуючої дії гіперглікемії (коли багато цукру у крові). Має антиалергійний ефект (блокує вироблення гістаміну). Нормалізує рівень холестерину (зменшує накопичення «поганого» холестерину у стінках судин і тим самим запобігає інсультам та інфарктам).
Покращує роботу серцевого м’яза – сприяє виробленню енергії у клітинах міокарда та покращенню кровообігу, що є дуже корисним при серцевій недостатності. Зменшує ризик утворення тромбів. Прискорює загоєння ран, зменшує ризик розвитку раку. А ще покращує стан епітелію бронхів, має муколітичну та відхаркувальну дію. І один з улюблених пунктів багатьох читачів: сприяє зниженню маси тіла. Допомагає нормалізувати обмін речовин, зменшити інсулінорезистентність та знизити масу тіла у жінок із синдромом полікістозних яєчників».
Готувати напій дуже просто: 1 ст. л. порізаного цибулиння заливають 1 скл. окропу та кип’ятять під кришкою на дуже слабкому вогні 5 хв. Охолоджують та настоюють 2 год.
Тоді п’ють. Достатньо однієї склянки, можна у другій половині дня.
Як довго вживати: необмежено, з невеликими перервами.
«Погляд часу» №34-18.08.2022