Пшеничний хліб із сиром
М’який і повітряний, він стане чудовою основою для бутербродів, відмінно доповнить сніданок. Ще одна перевага цієї випічки – ошатний вигляд. Відразу зрозуміло, яке частування має прикрашати стіл!
Склад:
- Молоко – 200 мл,
- вода – 200 мл,
- олія – 190 мл,
- сухі дріжджі – 1 ст. л.,
- цукор – 1 ст. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- яєчні білки – 1 шт.,
- борошно – 830 г,
- кунжут – 0,5 ч. л.,
- чеддер – 120 г,
- яєчний жовток – 1 шт.
Приготування:
У велику миску влийте тепле молоко і теплу воду. Додайте масло, сухі дріжджі, цукор, сіль і змішайте всі інгредієнти. Порціями додайте борошно, замісіть еластичне тісто. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште тісто на 40 хв., щоб піднялося.
Потім тісто обімніть у мисці, викладіть на робочу поверхню. Руками надайте тісту округлу форму, перекладіть у застелену пергаментом ємність для випікання.
Сир розріжте на 8 частин. Тісто умовно розділіть на 8 сегментів, помістіть між ними по шматку сиру. Залиште форму з тістом у теплі ще на 15 хв., у цей час розігрійте духовку до 180 ºС. Змастіть виріб жовтком, посипте кунжутом.
Випікайте хліб протягом 35-40 хв.
«УЮТ» №5-30.01.2020
Сповіщення: Ватрушка з сиром із дріжджового тіста | Газета "Уют"