Пшеничний хліб із сиром

Пшеничний хліб із сиром

М’який і повітряний, він стане чудовою основою для бутербродів, відмінно доповнить сніданок. Ще одна перевага цієї випічки – ошатний вигляд. Відразу зрозуміло, яке частування має прикрашати стіл!

Склад:

  • Молоко – 200 мл,
  • вода – 200 мл,
  • олія – 190 мл,
  • сухі дріжджі – 1 ст. л.,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • яєчні білки – 1 шт.,
  • борошно – 830 г,
  • кунжут – 0,5 ч. л.,
  • чеддер – 120 г,
  • яєчний жовток – 1 шт.

Приготування:

У велику миску влийте тепле молоко і теплу воду. Додайте масло, сухі дріжджі, цукор, сіль і змішайте всі інгредієнти. Порціями додайте борошно, замісіть еластичне тісто. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште тісто на 40 хв., щоб піднялося.

Потім тісто обімніть у мисці, викладіть на робочу поверхню. Руками надайте тісту округлу форму, перекладіть у застелену пергаментом ємність для випікання.

Готуємо пшеничний хліб із сиром

Сир розріжте на 8 частин. Тісто умовно розділіть на 8 сегментів, помістіть між ними по шматку сиру. Залиште форму з тістом у теплі ще на 15 хв., у цей час розігрійте духовку до 180 ºС. Змастіть виріб жовтком, посипте кунжутом.

Випікайте хліб протягом 35-40 хв.

 «УЮТ» №5-30.01.2020

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *