П`ять рецептів незвичайного варення з яблук

варення з яблук
П`ять рецептів незвичайного варення з яблук

Почався яблучний сезон, і  господині  поспішають заготовити  незвичайне варення, а то й придумати свій фірмовий яблучний джем, конфітюр, мармелад…

Варення з яблук із ваніллю та корицею
  • На 2 кг яблук: 1 кг цукру,
  • 1 пакетик ванільного цукру,
  • 1 паличка кориці,
  • 0,5 ч. л. лимонної кислоти.

варення з яблук

Яблука почистити, нарізати на  часточки.

Викласти у посуд, у якому будете варити варення, пересипаючи цукром. Залишити на ніч, щоб яблука пустили сік. Поставити на плиту і варити приблизно 20-30 хв. Зняти з вогню і дати повністю охолонути. Повторити ще два рази.

Коли варення майже готове (крапелька не розпливається на холодному блюдечку) – додати корицю, ваніль і лимонну кислоту.Гаряче варення розкласти у стерилізовані банки й герметично закупорити.

Терті яблука з корицею
  • На 3 кг яблук:
  • 1 кг цукру,
  • 2-3 ст. л. свіжо змеленої кориці.

варення з яблук

Яблука натерти на  тертці. Покласти у посуд, де будете варити.Додати цукор. Перемішати. Почекати 10 хв., щоб яблука пустили сік. Нічого страшного, якщо маса потемніє.

Поставити на вогонь. Варити, перемішуючи, на слабкому вогні, 20 хв., поки маса не посвітлішає й не стане напівпрозорою. Наприкінці всипати корицю та перемішати.

Викласти гарячу яблучну масу у стерилізовані банки, герметично закрити. Зберігати у сухому прохолодному місці .Чудова начинка до млинців, пирогів, рулетів та штруделів.

Варення з яблук «П’ятихвилинка
  • На 1,5 кг яблук:
  • 1 скл. цукру,
  • 1 пачка ванільного цукру або 1 стручок натуральної ванілі.

варення з яблук

Нарізані на часточки яблука засипати цукром і залишити на 24 год. у прохолодному місці. Упродовж цього часу кілька разів перемішати яблука. Поставити яблука на плиту, довести до кипіння. Потім зменшити нагрів до мінімуму, додати ваніль  і варити яблука протягом 7-10 хв.

Розкласти кипляче варення у стерилізовані банки, герметично закупорити.

Світлий конфітюр із яблук та лимона
  • На 1 кг жовтих яблук кисло-солодких сортів:
  • 1 кг цукру,
  • 0,5 скл. води,
  • 1 лимон (якщо немає лимона – можна використати 1 ч. л. лимонної кислоти).

варення з яблук

Яблука помити, почистити, нарізати кубиками або часточками (можна подрібнити у кухонному комбайні, потерти на тертці або пропустити через м’ясорубку – кому як зручніше).

Зрізати з лимона тонкою стружкою цедру. Зняти білу шкірку. Порізати лимон на кружечки .

Яблука залити водою, додати порізаний лимон та цедру (або лимонну кислоту).

Варити, увесь час помішуючи, 30 хв.

Всипати цукор, перемішати і варити на дуже слабкому вогні, час від часу помішуючи, поки маса не стане однорідною і не загусне.

Гарячий конфітюр розлити у простерилізовані сухі банки й герметично закрити. Зберігати у сухому прохолодному місці або холодильнику.

Яблучний джем із сливами у духовці
  • На 1 кг почищених і нарізаних яблук:
  • 200 г порізаних часточками  слив без кісточок,
  • 1 скл. цукру.

варення з яблук

Яблука змішати з  сливами, пересипати цукром, викласти у посуд для запікання.Поставити посуд у нагріту до 160-180 С духовку (середній жар).

Періодично перемішувати варення. Варення готове, коли цукор повністю розчиниться, а яблука стануть напівпрозорими. Розкласти джем у стерилізовані банки і герметично закупорити. Джем зі сливами – буде рожевий. Можна приготувати таке варення, додавши жменю почищених волоських горіхів або підсмаженого мигдалю.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *