Пиріг з капустою і рибою

Пиріг з капустою і рибою

Коли хочеться побалувати себе і рідних домашньою випічкою, візьміть на замітку цей простий рецепт пирога з капустою і рибою. Ароматний із соковитою начинкою пиріг смачний і холодний, і гарячий.

Склад:

  • Судак700 г,
  • капуста1300 г,
  • вершкове масло100 г,
  • олія5 ст. л.,
  • цибуля2 шт.,
  • борошно500 г,
  • молоко200 мл,
  • яйце,
  • сухі дріжджі1,5 ч. л.,
  • сіль1 ч. л.

Приготування:

Просійте борошно, улийте тепле молоко, додайте яйце, 2 ст. л. олії, дріжджі й сіль. Замісіть тісто, покладіть у пакет і дайте постояти 30 хв.

Наріжте цибулину півкільцями й протушкуйте на олії. Додайте нашатковану капусту та готуйте, поки вона не стане м’якою і не осяде. Посоліть овочі, накрийте кришкою і готуйте ще 3 хв. Зніміть із вогню і дайте охолонути.

Вийміть із судака кістки й наріжте м’якоть на шматочки, посоліть, поперчіть і дайте постояти 10 хв. Остиглу капусту відіжміть від рідини.

Увімкніть духовку на 180 °С. Розділіть тісто на дві нерівні частини. Більшу частину розкачайте та покладіть на застелене пергаментом деко. Викладіть на тісто 2/3 капусти, шматочки риби й вершкового масла, присипте капустою, що залишилася. Накрийте пиріг тонко розкачаним коржем із меншого шматка тіста, защипніть краї та зробіть по центру проріз. Змастіть верх збитим яйцем і випікайте пиріг протягом 40 хв.

Готову страву змастіть шматочком вершкового масла, накрийте плівкою і дайте постояти ще 20 хв.

 «УЮТ» №47-2019

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *