Пиріг із гарбузом і яблуками

Гарбуз та яблука – саме ці сезонні продукти створюють осінній настрій. Саме час приготувати пиріг із гарбузом і яблуками.

Пиріг із гарбузом і яблуками

Склад:

Тісто:

  • вершкове масло – 200 г,
  • борошно – 350 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • ванільний цукор – 1 ч. л.,
  • розпушувач – 1 ч. л.

Начинка:

  • волоські горіхи – 100 г,
  • журавлина – 2 ст. л.,
  • цукор – 200 г,
  • гарбуз – 300 г,
  • яблука – 2 шт.

Журавлинний соус:

  • журавлина – 400 г,
  • цукор – 200 г.

Приготування

Обчистіть гарбуз та наріжте його кубиками товщиною 1 см. У ємності змішайте гарбуз із подрібненими волоськими горіхами. Натріть туди яблука. Всипте до начинки цукор (100 г) і ванільний цукор. Додайте журавлину.

В іншій ємності приготуйте тісто. Вершкове масло змішайте з цукром (100 г) та яйцями. Всипте борошно та розпушувач. Добре перемішайте. Додайте до тіста начинку.

Форму для випікання змастіть вершковим маслом та вилийте тісто. Випікайте годину при температурі 180 °С.

Для соусу змішайте журавлину і цукор. Варіть 15 хв. Готовий пиріг полийте соусом.

  «Погляд часу» №42-20.10.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *