Пиріг із гарбузом і яблуками
Гарбуз та яблука – саме ці сезонні продукти створюють осінній настрій. Саме час приготувати пиріг із гарбузом і яблуками.

Склад:
Тісто:
- вершкове масло – 200 г,
- борошно – 350 г,
- яйця – 4 шт.,
- ванільний цукор – 1 ч. л.,
- розпушувач – 1 ч. л.
Начинка:
- волоські горіхи – 100 г,
- журавлина – 2 ст. л.,
- цукор – 200 г,
- гарбуз – 300 г,
- яблука – 2 шт.
Журавлинний соус:
- журавлина – 400 г,
- цукор – 200 г.
Приготування
Обчистіть гарбуз та наріжте його кубиками товщиною 1 см. У ємності змішайте гарбуз із подрібненими волоськими горіхами. Натріть туди яблука. Всипте до начинки цукор (100 г) і ванільний цукор. Додайте журавлину.
В іншій ємності приготуйте тісто. Вершкове масло змішайте з цукром (100 г) та яйцями. Всипте борошно та розпушувач. Добре перемішайте. Додайте до тіста начинку.
Форму для випікання змастіть вершковим маслом та вилийте тісто. Випікайте годину при температурі 180 °С.
Для соусу змішайте журавлину і цукор. Варіть 15 хв. Готовий пиріг полийте соусом.
«Погляд часу» №42-20.10.2022