Пиріг із картоплею по-італійськи

Здавалося б, звичайна картопля. Однак італійці придумали, як розкрити її смак на максимум за допомогою тіста і прянощів.

Пиріг із картоплею по-італійськи

Склад:

  • Картопля – 700 г,
  • ковбаса копчена – 500 г,
  • червоний перець – 1 шт.,
  • часник – 2 зуб.,
  • борошно – 500 г,
  • сало – 150 г,
  • цибулина,
  • яйце,
  • помідор – 2 шт.,
  • перець чилі,
  • орегано,
  • маслини,
  • сіль – за смаком.

Приготування:

Використовуйте готовий смалець або розтопіть сало перед приготуванням пирога. Отже, змішайте борошно з сіллю зі смальцем і при необхідності додайте трохи води для отримання еластичного жирного тіста. Дайте йому відпочити півгодини.

За цей час наріжте картоплю кубиками і відваріть її в підсоленій киплячій воді близько 5 хв. до напівготовності. Потім злийте воду, картоплю перекладіть у миску, присипте сіллю й орегано.

Часник наріжте пластинами й обсмажте на олії на сковороді з помідорами і нарізаною цибулею. Найкраще взяти парочку в’ялених томатів.

Додайте нарізану ковбасу, перець, маслини (за бажанням) і обсмажуйте ще пару хвилин.

Розкатайте половину тіста в товстий пласт і вистеліть ним дно сковороди, в якій будете пекти пиріг. Викладіть на тісто картоплю, перемішану з овочами і ковбасками, а зверху накрийте другим шаром тіста і защипніть.

Випікайте пиріг 40 хв. при 180 ºС, а за 10 хв. до готовності змастіть яйцем.

Читайте також: Шалено смачний овочевий пиріг

 «УЮТ» №21-21.05.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *