Пиріг із картоплею по-італійськи
Здавалося б, звичайна картопля. Однак італійці придумали, як розкрити її смак на максимум за допомогою тіста і прянощів.

Склад:
- Картопля – 700 г,
- ковбаса копчена – 500 г,
- червоний перець – 1 шт.,
- часник – 2 зуб.,
- борошно – 500 г,
- сало – 150 г,
- цибулина,
- яйце,
- помідор – 2 шт.,
- перець чилі,
- орегано,
- маслини,
- сіль – за смаком.
Приготування:
Використовуйте готовий смалець або розтопіть сало перед приготуванням пирога. Отже, змішайте борошно з сіллю зі смальцем і при необхідності додайте трохи води для отримання еластичного жирного тіста. Дайте йому відпочити півгодини.
За цей час наріжте картоплю кубиками і відваріть її в підсоленій киплячій воді близько 5 хв. до напівготовності. Потім злийте воду, картоплю перекладіть у миску, присипте сіллю й орегано.
Часник наріжте пластинами й обсмажте на олії на сковороді з помідорами і нарізаною цибулею. Найкраще взяти парочку в’ялених томатів.
Додайте нарізану ковбасу, перець, маслини (за бажанням) і обсмажуйте ще пару хвилин.
Розкатайте половину тіста в товстий пласт і вистеліть ним дно сковороди, в якій будете пекти пиріг. Викладіть на тісто картоплю, перемішану з овочами і ковбасками, а зверху накрийте другим шаром тіста і защипніть.
Випікайте пиріг 40 хв. при 180 ºС, а за 10 хв. до готовності змастіть яйцем.
Читайте також: Шалено смачний овочевий пиріг
«УЮТ» №21-21.05.2020