Пиріг із корицею «Квітка»
Як відразу здивувати і потішити рідних? Вам усього лише потрібно приготувати смачний і красивий пиріг із корицею за нашим рецептом. Відрізняється він не тільки вигадливою формою у вигляді пишної квітки, але і особливим дріжджовим тістом – «нічним». Випічка виходить легкою, майже невагомою. Спробуйте!

Склад:
- Борошно – 500-650 г,
- молоко – 250 мл,
- цукор – 180 г,
- яйця – 2 шт.,
- дріжджі – 30 г,
- ванільний цукор – 10 г,
- кориця – 1 ст. л.,
- вершкове масло – 30 г.
Приготування
Дріжджове тісто. У теплому молоці розведіть дріжджі. Додайте 120 г звичайного цукру й увесь ванільний цукор, перемішайте. Додайте кімнатної температури яйця і 50 мл олії, знову перемішайте. Всипте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто. Миску з тістом накрийте плівкою і відправте на ніч у холодильник.
Начинка. Змішайте цукор, що залишився, з корицею.
Формування. Тісто дістаньте з холодильника, залиште при кімнатній температурі на 30 хв. Обімніть, потім розділіть на 4 частини. Кожну з частин розкатайте у коржик діаметром 25-30 см.
Перший корж викладіть на лист пергаменту, змастіть розтопленим вершковим маслом, посипте цукром із корицею. Накрийте другим коржем. Повторіть послідовність. Останій корж змащувати не потрібно.
Розмітьте пиріг на 8 сегментів. По розмітці розріжте виріб, не доходячи до краю. Дерев’яною паличкою продавіть тісто між розрізами до самого столу. У продавлених місцях підріжте край. Кінці отриманої пелюстки зліпіть знизу. Після того, як усі пелюстки сформовані, перекладіть пиріг на деко, залиште під рушником на 15-20 хв.

Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 30 хв. Накрийте пиріг пергаментом, щоб не пригорів, і продовжуйте випікати при 160 °С 5-10 хв.
Готовий пиріг вийміть із духовки і накрийте рушником. Залиште так на 15 хв. Після цього змастіть виріб вершковим маслом.
«Уют» №4-21.01.2021