Пиріг із корицею «Квітка»

Як відразу здивувати і потішити рідних? Вам усього лише потрібно приготувати смачний і красивий пиріг із корицею за нашим рецептом. Відрізняється він не тільки вигадливою формою у вигляді пишної квітки, але і особливим дріжджовим тістом – «нічним». Випічка виходить легкою, майже невагомою. Спробуйте!

Пиріг із корицею «Квітка»

Склад:

  • Борошно – 500-650 г,
  • молоко – 250 мл,
  • цукор – 180 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • дріжджі – 30 г,
  • ванільний цукор – 10 г,
  • кориця – 1 ст. л.,
  • вершкове масло – 30 г.

Приготування

Дріжджове тісто. У теплому молоці розведіть дріжджі. Додайте 120 г звичайного цукру й увесь ванільний цукор, перемішайте. Додайте кімнатної температури яйця і 50 мл олії, знову перемішайте. Всипте просіяне борошно і замісіть однорідне тісто. Миску з тістом накрийте плівкою і відправте на ніч у холодильник.

Начинка. Змішайте цукор, що залишився, з корицею.

Формування. Тісто дістаньте з холодильника, залиште при кімнатній температурі на 30 хв. Обімніть, потім розділіть на 4 частини. Кожну з частин розкатайте у коржик діаметром 25-30 см.

Перший корж викладіть на лист пергаменту, змастіть розтопленим вершковим маслом, посипте цукром із корицею. Накрийте другим коржем. Повторіть послідовність. Останій корж змащувати не потрібно.

Розмітьте пиріг на 8 сегментів. По розмітці розріжте виріб, не доходячи до краю. Дерев’яною паличкою продавіть тісто між розрізами до самого столу. У продавлених місцях підріжте край. Кінці отриманої пелюстки зліпіть знизу. Після того, як усі пелюстки сформовані, перекладіть пиріг на деко, залиште під рушником на 15-20 хв.

Пиріг з корицею

Випікайте в розігрітій до 180 °С духовці 30 хв. Накрийте пиріг пергаментом, щоб не пригорів, і продовжуйте випікати при 160 °С 5-10 хв.

Готовий пиріг вийміть із духовки і накрийте рушником. Залиште так на 15 хв. Після цього змастіть виріб вершковим маслом.

«Уют» №4-21.01.2021    

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *