Пиріг із куркою та сиром
Пропонуємо рецепт смачного та швидкого пирога з курки та сиру. Пиріг готується дуже просто та швидко. Їм можна поласувати, як на сніданок, так і як на додаток до першої страви або салату.

Склад:
- 500 г готового пісочного тіста,
- 500 г курячого філе,
- зелень петрушки,
- 250 г твердого сиру,
- 1 ч. л. мускатного горіха,
- яєчний жовток,
- сіль,
- перець мелений,
- кунжут.
Приготування
Розігріти духовку до 180 °С.
Третину всього тіста розкатати й викласти у велику форму для кексу, змащену вершковим маслом. Краї тіста повинні звисати назовні. Поставити форму в холодильник на 0,5 год.
Сир натерти і викласти в миску й змішати з зеленню петрушки, мускатним горіхом і жовтком. Приправити сіллю та чорним перцем.
Дрібно нарізати куряче філе й викласти його у форму. Зверху – сир із зеленню. Зробити кілька таких шарів: курка – сир – курка – сир. Останній шар має бути з курки.
Розкатати решту тіста й викласти на начинку, щільно притискаючи краї. Залишок тіста можна зрізати ножем.
Зверху пиріг поколоти виделкою, щоб виходила пара, посипати кунжутом й випікати в духовці до утворення золотавої скоринки.
Дати готовому пирогу злегка охолонути, обережно викласти на дошку й залишити на ніч.
«Погляд часу» №10-11.16.03.2022