Пиріг із куркою та сиром

Пропонуємо рецепт смачного та швидкого пирога з курки та сиру. Пиріг готується дуже просто та швидко. Їм можна поласувати, як на сніданок, так і як на додаток до першої страви або салату.

Пиріг із куркою та сиром

Склад:

  • 500 г готового пісочного тіста,
  • 500 г курячого філе,
  • зелень петрушки,
  • 250 г твердого сиру,
  • 1 ч. л. мускатного горіха,
  • яєчний жовток,
  • сіль,
  • перець мелений,
  • кунжут.

Приготування

Розігріти духовку до 180 °С.

Третину всього тіста розкатати й викласти у велику форму для кексу, змащену вершковим маслом. Краї тіста повинні звисати назовні. Поставити форму в холодильник на 0,5 год.

Сир натерти і викласти в миску й змішати з зеленню петрушки, мускатним горіхом і жовтком. Приправити сіллю та чорним перцем.

Дрібно нарізати куряче філе й викласти його у форму. Зверху – сир із зеленню. Зробити кілька таких шарів: курка – сир – курка – сир. Останній шар має бути з курки.

Розкатати решту тіста й викласти на начинку, щільно притискаючи краї. Залишок тіста можна зрізати ножем.

Зверху пиріг поколоти виделкою, щоб виходила пара, посипати кунжутом й випікати в духовці до утворення золотавої скоринки.

Дати готовому пирогу злегка охолонути, обережно викласти на дошку й залишити на ніч.

«Погляд часу» №10-11.16.03.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *