Пиріг із малиною

Цей рецепт гарний тим, що можна використовувати будь-які заморожені і свіжі ягоди. Легкий і тонкий корж, ароматна малина і cметанна заливка перетворюються в чудовий десерт, до якого складно залишитися байдужим.

Пиріг із малиною

Склад

  • Сметана – 300 г,
  • вершкове масло – 150 г,
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
  • цукор – 250 г,
  • борошно – 300 г,
  • яйце,
  • малина – 350 г.

Приготування

Збийте 100 г сметани з 90 г цукру.

Розтопіть масло в мікрохвильовці, охолодіть і додайте до сметанної маси, перемішайте.

Просійте 250 г борошна разом із розпушувачем. Поступово додавайте борошно в рідку масу, замішуючи тісто. Воно повинно вийти еластичним.

Розподіліть тісто за формою, формуючи високі бортики.

Для заливки змішайте яйце з рештою цукру, борошном і сметаною. Перемішайте суміш, щоб не залишилося грудочок.

Викладіть малину на тісто і залийте сметаною заливкою.

Розігрійте духовку до 180 °С і випікайте пиріг 50-60 хв.

Середина пирога може бути трохи рухомою, але це нормально. Зачекайте, коли випічка охолоне, і тільки тоді нарізайте.

Читайте також: Пиріг з ожиною та яблуками

«УЮТ» №27-2.07.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *