Пиріг із малиною
Цей рецепт гарний тим, що можна використовувати будь-які заморожені і свіжі ягоди. Легкий і тонкий корж, ароматна малина і cметанна заливка перетворюються в чудовий десерт, до якого складно залишитися байдужим.
Склад
- Сметана – 300 г,
- вершкове масло – 150 г,
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.,
- цукор – 250 г,
- борошно – 300 г,
- яйце,
- малина – 350 г.
Приготування
Збийте 100 г сметани з 90 г цукру.
Розтопіть масло в мікрохвильовці, охолодіть і додайте до сметанної маси, перемішайте.
Просійте 250 г борошна разом із розпушувачем. Поступово додавайте борошно в рідку масу, замішуючи тісто. Воно повинно вийти еластичним.
Розподіліть тісто за формою, формуючи високі бортики.
Для заливки змішайте яйце з рештою цукру, борошном і сметаною. Перемішайте суміш, щоб не залишилося грудочок.
Викладіть малину на тісто і залийте сметаною заливкою.
Розігрійте духовку до 180 °С і випікайте пиріг 50-60 хв.
Середина пирога може бути трохи рухомою, але це нормально. Зачекайте, коли випічка охолоне, і тільки тоді нарізайте.
Читайте також: Пиріг з ожиною та яблуками
«УЮТ» №27-2.07.2020