Пиріг із помідорами
Літо – саме час перепробувати всі страви зі свіжими стиглими томатами. Приготуйте незвичайний, але простий пиріг із помідорами на вечерю.

Склад:
- Яйця – 2 шт.,
- помідор – 600 г,
- молоко – 40 мл,
- пшеничне борошно – 100 г,
- сметана – 80 г,
- вершкове масло – 50 г,
- розпушувач для тіста – 2 ч. л.,
- цукор – 1 ст. л.,
- часник – 2 зуб.,
- сіль – 1 щіп.
Приготування
У глибоку миску просійте борошно з розпушувачем. Додайте сметану і 2 яйця. Перемішайте тісто, поступово додаючи молоко. Має вийти рідке тісто, як на оладки.
4 великих помідора розріжте навпіл.
Часник наріжте тонкими пластинками.
Розтопіть вершкове масло на сковороді і додайте туди 1 ст. л. цукру. Далі викладіть часник і помідори.
Обсмажте помідори по 5 хв. на слабкому вогні з кожного боку.
Змастіть форму для випікання вершковим маслом і викладіть у неї помідори.
Залийте все тістом і поставте пиріг випікатися у розігріту до 190 °С духовку на 40 хв.
Пиріг виходить неймовірно м’яким і соковитим. Якщо ви любите сир, то можна за 5 хв. до приготування пирога, посипати його натертим сиром.
«УЮТ» №30-23.07.2020
Читайте також: Пиріг із картоплею по-італійськи