Пиріг із помідорами

Літо – саме час перепробувати всі страви зі свіжими стиглими томатами. Приготуйте незвичайний, але простий пиріг із помідорами на вечерю.

Пиріг із помідорами

Склад:

  • Яйця – 2 шт.,
  • помідор – 600 г,
  • молоко – 40 мл,
  • пшеничне борошно – 100 г,
  • сметана – 80 г,
  • вершкове масло – 50 г,
  • розпушувач для тіста – 2 ч. л.,
  • цукор – 1 ст. л.,
  • часник – 2 зуб.,
  • сіль – 1 щіп.

Приготування

У глибоку миску просійте борошно з розпушувачем. Додайте сметану і 2 яйця. Перемішайте тісто, поступово додаючи молоко. Має вийти рідке тісто, як на оладки.

4 великих помідора розріжте навпіл.

Часник наріжте тонкими пластинками.

Розтопіть вершкове масло на сковороді і додайте туди 1 ст. л. цукру. Далі викладіть часник і помідори.

Обсмажте помідори по 5 хв. на слабкому вогні з кожного боку.

Змастіть форму для випікання вершковим маслом і викладіть у неї помідори.

Залийте все тістом і поставте пиріг випікатися у розігріту до 190 °С духовку на 40 хв.

Пиріг виходить неймовірно м’яким і соковитим. Якщо ви любите сир, то можна за 5 хв. до приготування пирога, посипати його натертим сиром.

 «УЮТ» №30-23.07.2020

Читайте також: Пиріг із картоплею по-італійськи

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *