Пиріг із ревенем
У травні-червні стебла ревеню найбільш соковиті і можна порадувати своїх домочадців улюбленим пирогом із ревенем.

Склад:
- Ревінь – 750 г,
- сметана – 200 г,
- маргарин – 200 г,
- борошно – 2 скл.,
- цукор – 350 г,
- манка – 2 ст. л.,
- розпушувач тіста – 1 ч. л.,
- яйце – 2 шт.
Приготування
Ревінь помийте, почистіть і наріжте шматочками.
На водяній бані розтопіть маргарин, додайте сметану, цукор, яйце, розпушувач і 1 скл. борошна. Замісіть тісто.
Решту борошна додавайте поступово. Тісто повинне бути м’яким, добре відставати від стінок посуду.
Застеліть деко пергаментом і змастіть жиром. Викладіть на нього половину тіста. Розрівняйте руками і зробіть бортики.
Посипте тісто манкою. Ревінь дуже соковитий і манка буде утримувати цей сік.
Викладіть ревінь і посипте його цукром, що залишився.
Другу частину тіста на пергаменті чи на фользі розрівняйте руками за величиною дека, обережно накрийте деко і приберіть фольгу. Поправте все і розрівняйте, змажте збитим яйцем і поставте пиріг із ревенем у розігріту до 180 °С духовку на 45-50 хв.
Пиріг повинен добре зарум’янитися. Дайте пирогу з ревенем охолонути і тільки потім виймайте і ріжте шматочками.
«Уют» №20 13.05.2021