Пиріг із ревенем

 У травні-червні стебла ревеню найбільш соковиті і можна порадувати своїх домочадців улюбленим пирогом із ревенем.

Пиріг із ревенем

Склад:

  • Ревінь – 750 г,
  • сметана – 200 г,
  • маргарин – 200 г,
  • борошно – 2 скл.,
  • цукор – 350 г,
  • манка – 2 ст. л.,
  • розпушувач тіста – 1 ч. л.,
  • яйце – 2 шт.

Приготування

Ревінь помийте, почистіть і наріжте шматочками.

На водяній бані розтопіть маргарин, додайте сметану, цукор, яйце, розпушувач і 1 скл. борошна. Замісіть тісто.

Решту борошна додавайте поступово. Тісто повинне бути м’яким, добре відставати від стінок посуду.

Застеліть деко пергаментом і змастіть жиром. Викладіть на нього половину тіста. Розрівняйте руками і зробіть бортики.

Посипте тісто манкою. Ревінь дуже соковитий і манка буде утримувати цей сік.

Викладіть ревінь і посипте його цукром, що залишився.

Другу частину тіста на пергаменті чи на фользі розрівняйте руками за величиною дека, обережно накрийте деко і приберіть фольгу. Поправте все і розрівняйте, змажте збитим яйцем і поставте пиріг із ревенем у розігріту до 180 °С духовку на 45-50 хв.

Пиріг повинен добре зарум’янитися. Дайте пирогу з ревенем охолонути і тільки потім виймайте і ріжте шматочками.

«Уют» №20 13.05.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *