Пиріг «Равлик» зі згущеним молоком

В якості начинки можна використовувати різні джеми та варення, ягоди, шоколад, горіхи, сухофрукти або варене згущене молоко. Пиріг у вигляді равлика виглядає ефектно, не соромно друзів пригостити.

Пиріг «Равлик» зі згущеним молоком

Склад:

  • Молоко – 120 мл,
  • яйця – 2 шт.,
  • цукор – 60 г,
  • вершкове масло – 80 г,
  • дріжджі – 7 г,
  • сіль – 0,5 ч. л.,
  • ванілін – 1,5 г,
  • борошно – 400 г,
  • згущене молоко – 150 г,
  • яєчний жовток – 1 шт.

Приготування

Злегка підігрійте молоко (100 мл), всипте в нього цукор і дріжджі, перемішайте і залиште під рушником на 15 хв. Після чого додайте яйця, сіль, ванілін і розтоплене тепле масло. Перемішайте.

Просійте в рідку масу борошно і замісіть еластичне тісто. Скачайте його в кулю і покладіть у миску, змащену олією. Накрийте і залиште підходити в теплому місці на 40-60 хв. Тісто, що підійшло, потрібно злегка обім’яти.

Посипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто і розкатайте його в овальний пласт товщиною 3 мм і величиною приблизно 65 см на 45 см.

Змастіть третю частину тіста вареним згущеним молоком (по довгій стороні). Потім скрутіть рулет майже до половини пласта. Візьміть ніж для тіста і зробіть ним перпендикулярні рулету надрізи на другій половині.

Пиріг «Равлик»

Акуратно скрутіть рулет до кінця і перекладіть у форму для запікання, змащену вершковим маслом (10-15 г). Укладіть пиріг у вигляді спіралі. Залиште під рушником на 15 хв.

Змішайте жовток зі столовою ложкою молока. Змастіть пиріг і випікайте 30 хв. при температурі 180 °С.

«Уют» №37-9.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *