Пиріг зі шпинатом та сиром

Список найкорисніших для організму продуктів із легкістю може очолити шпинат. Ми розповімо, як зробити корисний пиріг зі шпинатом та сиром, використовуючи тільки свіжі, сезонні продукти.

Пиріг зі шпинатом та сиром

Склад:

  • Свіжий шпинат – 300 г,
  • зелена цибуля, кріп –  по 1 пучку,
  • яйця – 3 шт.,
  • твердий сир – 250 г,
  • листкове тісто – 500 г,
  • сіль – 0,3 ч. л.

Приготування

Подрібніть зелену цибулю, кріп і тонко наріжте шпинат. Усю зелень з’єднайте і посоліть. Найкраще у пиріг додавати більше шпинату, а зелену цибулю та кріп використовувати тільки для аромату.

Твердий сир слід натерти на тертці і всипати у зелень.

Вбийте яйця і добре перемішайте, щоб зелень пустила сік.

Розморозьте листкове тісто і розкатайте його до розмірів дека. Деко застеліть фольгою і перекладіть листкове тісто. Начинку рівномірно розподіліть по тісту, залишивши 2 см вільних по краях.

Відправте на 20 хв. у духовку, попередньо розігріту до 220 °С.

Пиріг буде готовий, як тільки бортики тіста і сир стануть рум’яними. Перш ніж подавати пиріг, накрийте його фольгою і залиште на півгодини, щоб тісто стало м’яким і не кришилося при нарізанні.

«Уют» №22-27.05.2021 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *