Пиріг зі сливами

Пропонуємо спробувати приголомшливий пиріг зі сливами. Це не просто смачно, а дуже смачно. Навіть важко повірити, що така смакота так просто і швидко готується. Всі інші пироги зі свіжими фруктами відпочивають у порівнянні з цим сливовим пирогом.

Пиріг зі сливами

Поки сливи ще не відійшли, швидше беріть рецепт, щоб спекти цей смачненький пиріг.

Склад:

  • 700 г свіжих слив,
  • 1,5 скл. борошна,
  • 3 яйця,
  • 60 г вершкового масла,
  • 1 скл. цукру,
  • 1 ч. л. розпушувача,
  • 1 ч. л. ванільного цукру,
  • 1 ст. л. крохмалю – за бажанням,
  • 1 щіпка солі,
  • 2 ст. л. цукрової пудри.

Приготування

Відразу включаємо духовку, змащуємо маслом роз’ємну форму. Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку.

Тепер замішуємо тісто. Висипаємо в миску цукор, кладемо яйця і м’яке вершкове масло. Перетираємо блендером. Додаємо борошно, ванільний цукор і крохмаль.

Кладемо розпушувач. Усе перемішуємо вінчиком, щоб вийшло густе однорідне тісто. Тісто для пирога зі сливами має бути значно густіше, ніж тісто на шарлотку.

Виливаємо тісто у підготовлену форму, рівномірно розподіляємо його по всій поверхні. Тіста буде мало, але не переживайте, воно гарно підходить. Наверх тіста кладемо половинки слив, але не вдавлюємо в тісто – сливи повинні лежати на поверхні тіста.

Ставимо в добре прогріту духовку, випікаємо 40-45 хв. при температурі 170-180 ºС. Готовність визначаємо зубочисткою.

Виймаємо пиріг із духовки, даємо трохи охолонути, потім акуратно знімаємо форму. Пиріг щедро посипаємо цукровою пудрою. Подаємо пиріг повністю охолодженим.

«Погляд часу» №38-16.09.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *