Пиріг зі сливами
Пропонуємо спробувати приголомшливий пиріг зі сливами. Це не просто смачно, а дуже смачно. Навіть важко повірити, що така смакота так просто і швидко готується. Всі інші пироги зі свіжими фруктами відпочивають у порівнянні з цим сливовим пирогом.

Поки сливи ще не відійшли, швидше беріть рецепт, щоб спекти цей смачненький пиріг.
Склад:
- 700 г свіжих слив,
- 1,5 скл. борошна,
- 3 яйця,
- 60 г вершкового масла,
- 1 скл. цукру,
- 1 ч. л. розпушувача,
- 1 ч. л. ванільного цукру,
- 1 ст. л. крохмалю – за бажанням,
- 1 щіпка солі,
- 2 ст. л. цукрової пудри.
Приготування
Відразу включаємо духовку, змащуємо маслом роз’ємну форму. Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточку.
Тепер замішуємо тісто. Висипаємо в миску цукор, кладемо яйця і м’яке вершкове масло. Перетираємо блендером. Додаємо борошно, ванільний цукор і крохмаль.
Кладемо розпушувач. Усе перемішуємо вінчиком, щоб вийшло густе однорідне тісто. Тісто для пирога зі сливами має бути значно густіше, ніж тісто на шарлотку.
Виливаємо тісто у підготовлену форму, рівномірно розподіляємо його по всій поверхні. Тіста буде мало, але не переживайте, воно гарно підходить. Наверх тіста кладемо половинки слив, але не вдавлюємо в тісто – сливи повинні лежати на поверхні тіста.
Ставимо в добре прогріту духовку, випікаємо 40-45 хв. при температурі 170-180 ºС. Готовність визначаємо зубочисткою.
Виймаємо пиріг із духовки, даємо трохи охолонути, потім акуратно знімаємо форму. Пиріг щедро посипаємо цукровою пудрою. Подаємо пиріг повністю охолодженим.
«Погляд часу» №38-16.09.2021