Пиріжки із м’ясом
Щоб в холодну пору добре і ситно поїсти пропонуємо вам спекти, за нашим рецептом, апетитні пиріжки із м’ясом.

Склад:
- Борошно – 750 г,
- вершкове масло – 300 г,
- сметана – 200 г,
- сіль – 2 ч. л.,
- розпушувач – 1,5 ч. л.,
- яйця – 3 шт.,
- фарш – 400 г,
- картопля – 3 шт.,
- цибуля – 2 шт.,
- перець мелений,
- зіра,
- коріандр.
Приготування
Усипте в глибоку ємність борошно. Натріть на тертці охолоджене вершкове масло. Перетріть усе руками в крихту.
В окремій мисці з’єднайте сметану з розпушувачем і 1 ч. л. солі. Перемішайте. Додайте в отриману масу 2 жовтки та 3 білки в крихту. Перемішайте. Потім замісіть руками однорідне тісто. Накрийте його та відправте в холодильник на 15 хв.
Очистіть овочі. Наріжте картоплю кубиками, цибулю – дрібно. Додайте фарш, сіль, чорний перець, зіру та коріандр. Перемішайте.
Присипте робочу поверхню борошном. Розділіть тісто на дві частини, розкатайте одну на тонкий пласт. Викладіть його на деко, застелене пергаментом. Потім викладіть начинку, використовуючи невелику піалочку, з відривом один від одного.
Розкатайте у тонкий пласт другу частину тіста. Викладіть його зверху на начинку. Притискаючи краї, пройдіться пальцями між викладеним м’ясом та картоплею, формуючи пиріжки. Змастіть збитим жовтком. Посипте кунжутом.
Відправте у розігріту до 180 °С духовку на 30-35 хв.
«Уют» №49-8.12.2022