Пиріжки з курячою печінкою
Тісто для пиріжків універсальне. Його можна смажити і запікати. Нейтральний смак тіста дозволяє використовувати начинку, як солодку, так і солону.

Склад:
- Сухі дріжджі – 10 г,
- цукор – 1 ст. л.,
- молоко – 250 мл,
- сіль – 1,5 ч. л.,
- яйце – 2 шт.,
- сметана – 100 г,
- олія – 80 мл,
- борошно – 600 г,
- морквина,
- цибуля – 2 шт.,
- куряча печінка – 500 г,
- коріандр – 0,5 ч. л.,
- перець мелений – за смаком.
Приготування
Для опари змішайте дріжджі, цукор і 1 ст. л. борошна. Влийте 4 ст. л. теплого молока і перемішайте. Накрийте кришкою і залиште в теплому місці на 10-15 хв. Знову перемішайте і відставте убік.
Окремо з’єднайте 1 яйце, 0,5 ч. л. солі, 50 мл олії і сметану. Додайте опару і тепле молоко, перемішайте. Введіть частинами борошно. Замісіть тісто. Воно має бути м’яким і не липнути до рук.
Змастіть миску краплею олії, помістіть у неї тісто і накрийте плівкою. Залиште в теплому місці на 40-60 хв.
Наріжте цибулю кубиками, а моркву натріть на крупній тертці.
Печінку наріжте на середні шматочки. Обсмажте овочі на 3 ст. л. олії до готовності, додайте печінку і смажте 2-3 хв., посоліть, накрийте кришкою і тушкуйте ще 7-8 хв.
Подрібніть начинку в блендері і дайте охолонути.
Обімніть тісто, що підійшло. Відщипніть шматочки тіста, скачайте їх в кульки і складіть під плівку, щоб тісто не обвітрилося.
Розкатайте кульку качалкою в корж діаметром 10 см. Викладіть на середину 1 ст. л. начинки, защипніть краї і сформуйте пиріжок. Викладіть пиріжки на деко, накрийте і залиште на 10-15 хв.
Змастіть пиріжки збитим яйцем.
Випікайте в розігрітій до 200 °С духовці протягом 20 хв. до золотистого кольору.
«УЮТ» №49-03.12.2020