Пиріжки з мармеладом
Якщо для начинки ви вирішите використати варення, то вам потрібно знати про невелику хитрість. Це обов’язково варто зробити перед початком приготування! Варення слід викласти в поліетиленовий пакет, скрутити у трубочку та відправити у морозилку на 30 хв. Потім нарізати і додати в пиріжки. Тоді начинка точно не розтечеться.

Склад:
- Борошно – 300 г,
- йогурт – 250 мл,
- цукор – 50 г,
- яйця – 2 шт.,
- ванілін,
- розпушувач для тіста – 7 г,
- мармелад,
- олія.
Приготування
Додайте в миску йогурт без добавок, цукор, ванілін та яйце. Потім ретельно збийте все віночком. Далі додайте борошно та розпушувач. Вимішайте все до однорідності.
Посипте робочу поверхню борошном і розкатайте тісто.
Розріжте його на однакові за розміром смужки та викладіть мармелад (або злегка підморожене варення). Краї заготовок змастіть збитим білком, накрийте начинку ще однією смужкою з тіста і сформуйте пиріжки.
Розігрійте олію. Відправте пиріжки обсмажуватись у фритюрі на середньому вогні до золотистого кольору.
«Уют» №8-17.02.2022