Пишні булочки-піци
Рецепт розрахований на 10-11 булочок. Використовуйте їх як перекус для роботи та до школи дітям. Це ситний та зручний сніданок, адже такі булочки-піци запросто можна зробити ще з вечора.

Склад:
- Борошно – 450 г,
- кефір – 300 г,
- олія – 90 г,
- дріжджі – 9 г,
- цукор – 1 ст. л.,
- сіль – 0,5 ч. л.
Начинка:
- кружечки молочних сосисок,
- часточки помідорів,
- твердий сир – кубиками.
Приготування
Теплий кефір змішайте з олією, додайте сіль, цукор, дріжджі та перемішайте. Борошно просійте, поступово додаючи в кефірну суміш, що вийшла, замісіть м’яке не липке тісто. Накрийте рушником заготовку і поставте в тепло на 60 хв.
Потім тісто, що добре піднялося, обімніть, розділіть на рівні шматочки (приблизно 11 шт. по 80 г). Потім скачайте їх у кульки, накрийте і дайте постояти ще 10 хв.
Деко застеліть пергаментом, розкладіть кульки, сформуйте коржики заввишки 1-1,5 см. Дайте майбутнім булочкам ще 20 хв. відстоятися. Перед випіканням усередині булочок зробіть поглиблення, не торкаючись краю. Змастіть заготовки жовтком, змішаним із 1 ст. л. молока, рясно посипте кунжутом.
Випікайте при 200 °С до золотистого кольору, приблизно 15-20 хв.
«Уют» №12-23.03.2023