Пишні млинці з начинкою

Якщо ви хочете приготувати не солодкі, пишні млинці, в тісто потрібно додати більше солі, ніж цукру. А в якості начинки можете використовувати натертий на тертці плавлений сир, змішаний із зеленню. Як вам такий сніданок?

Пишні млинці з начинкою

Тісто заготовляють з вечора, щоб не витрачати час перед роботою. По два млинчика школярам, три – чоловікові і вам один. Ними реально наїстися так, щоб до обіду залишатися ситим. Рекомендуємо перевірити!

Склад:

  • Яйця – 2 шт.,
  • кефір – 250 мл,
  • молоко – 250 мл,
  • сир – 200 г,
  • сода – 1 ч. л.,
  • борошно – 300 г,
  • олія – 80 мл,
  • сіль, цукор,
  • повидло.

Приготування

Сир пересипте в миску. Туди ж вбийте яйця. Змішайте все виделкою.

Окремо змішайте кефір із молоком. Половину цієї суміші додайте до сиру. Змішайте. Посоліть кефірно-сирну суміш, додайте цукор і просійте борошно. Перемішайте віночком.

У другу половину кефіру молочної суміші додайте соду. Змішайте. Цю суміш з’єднайте з сирним тістом. Перемішайте. У вас повинно вийти досить густе тісто, як ніби на оладки. Приступайте до приготування.

Розігрійте на сковороді трохи олії. Потім влийте порцію тіста (ополоник або трохи менше). Вогонь під сковородою зменшіть. Сковороду з млинцем накрийте кришкою. Готуйте млинець, поки він не підрум’яниться знизу. Далі розмістіть у центрі млинця начинку: ложку повидла чи джему.

Млинець складіть навпіл, знову накрийте сковороду кришкою. Через хвилину переверніть млинець на іншу сторону. Ще хвилину потримайте його під кришкою. Так готуйте й інші млинці.

 «УЮТ» №42-15.10.2020 

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *