Пишні оладки з кабачків
Маленькі, товсті оладки з кабачків виходять дуже апетитними і готуються дуже просто і швидко.
Склад:
- Кабачок – 3 шт.,
- цибулина,
- кефір – 0,5 скл.,
- яйце,
- дріжджі – 1 ч. л.,
- сіль – 1 щіп.,
- цукор – 1 ч. л.,
- перець – 0,5 ч. л.,
- часниковий порошок – 1 ч. л.,
- борошно – 2 скл.
Приготування
У кабачків виріжте серцевину з насінням і очистіть шкірку. Натріть підготовлені кабачки на крупній тертці. Посоліть, поперчіть, додайте цукор і часниковий порошок. Перемішайте.
Подрібніть цибулю і відправте її до кабачків. Потім вбийте у суміш яйце і знову добре перемішайте. Додайте кефір, всипте дріжджі і розмішайте. Залиште на 10 хв., щоб дріжджі розчинилися.
Просійте в тісто борошно і замісіть його. Залиште підходити під кришкою приблизно на 30 хв.
Смажте оладки на розпеченій сковороді з олією до рум’яної скоринки 2-3 хв. із кожного боку.
«Уют» №37-9.09.2021