Пишні пончики

Пишні пончики

Пишні пончики відмінно підійдуть як булочки на сніданок. Розріжте їх уздовж, змастіть джемом та подавайте з чаєм. Навіть на наступний день пишні пампушки-вензельки залишаються м’якими й повітряними!

Склад:

  • Борошно – 250 г,
  • цукор – 50 г,
  • сіль – 1 щіпка,
  • яєчні жовтки – 4 шт.,
  • бренді – 1 ст. л.,
  • сметана – 1 ст. л.,
  • дріжджі – 1 ч. л.,
  • молоко – 50 мл,
  • вершкове масло – 50 г,
  • олія,
  • цукрова пудра.

Приготування:

Покладіть дріжджі зі щіпкою цукру в тепле молоко.

Просійте борошно, цукор, що залишився, і сіль у миску. Додайте яєчні жовтки, активовані дріжджі, бренді й сметану. Замісіть тісто. У момент замісу додайте розтоплене вершкове масло. Накрийте миску з тістом і залиште на 30 хв.

Приготування пончиківПісля тісто обомніть, розкачайте в пласт товщиною 0,5 мм і розріжте на прямокутники. Зробіть проріз у центрі кожного прямокутника та протягніть у нього край тіста.

У глибокій сковороді розігрійте достатню кількість олії. Смажте до золотистої скоринки.

Готовий «хворост» викладіть на паперовий рушник і рясно посипте цукровою пудрою.

«УЮТ» №49-2019

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *