Пишні пончики
Пишні пончики відмінно підійдуть як булочки на сніданок. Розріжте їх уздовж, змастіть джемом та подавайте з чаєм. Навіть на наступний день пишні пампушки-вензельки залишаються м’якими й повітряними!
Склад:
- Борошно – 250 г,
- цукор – 50 г,
- сіль – 1 щіпка,
- яєчні жовтки – 4 шт.,
- бренді – 1 ст. л.,
- сметана – 1 ст. л.,
- дріжджі – 1 ч. л.,
- молоко – 50 мл,
- вершкове масло – 50 г,
- олія,
- цукрова пудра.
Приготування:
Покладіть дріжджі зі щіпкою цукру в тепле молоко.
Просійте борошно, цукор, що залишився, і сіль у миску. Додайте яєчні жовтки, активовані дріжджі, бренді й сметану. Замісіть тісто. У момент замісу додайте розтоплене вершкове масло. Накрийте миску з тістом і залиште на 30 хв.
Після тісто обомніть, розкачайте в пласт товщиною 0,5 мм і розріжте на прямокутники. Зробіть проріз у центрі кожного прямокутника та протягніть у нього край тіста.
У глибокій сковороді розігрійте достатню кількість олії. Смажте до золотистої скоринки.
Готовий «хворост» викладіть на паперовий рушник і рясно посипте цукровою пудрою.
«УЮТ» №49-2019