Рагу з котлетками

Це ідеальна страва для холодної пори року – вона зігріває та насичує надовго. Рагу з котлетками можна подавати і як перше, і як друге, до неї не потрібен гарнір.

Рагу з котлетками

Склад:

  • Фарш – 600 г,
  • картопля – 1,2 кг,
  • цибуля – 2 шт.,
  • морквина,
  • болгарський перець – 1 шт.,
  • помідор – 2 шт.,
  • яйце,
  • томатна паста – 2 ст. л.,
  • часник – 4 зуб.,
  • зелень,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Одну цибулину дрібно ріжемо та змішуємо з фаршем. Туди ж додаємо сире яйце, 1-2 зубки подрібненого часнику, сіль, перець, спеції. Добре перемішуємо та формуємо невеликі кульки. Це не повинні бути великі котлети з фаршу, краще зробити їх більш схожими на фрикадельки, а форму можна залишити як круглу, так і плоску.

Відправляємо туди нарізану другу цибулину, нарізану кільцями моркву, кубиками – перець і помідори.

Даємо підрум’янитися цибулині, перемішуючи всі овочі. Додаємо томатну пасту, накриваємо кришкою та тушкуємо близько 10 хв.

Картоплю чистимо і нарізаємо великими скибочками. Викладаємо на овочі в сотейнику, а зверху акуратно укладаємо м’ясні кульки. Заливаємо холодною водою. Не накриваючи кришкою, доводимо до кипіння, знімаємо піну. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо близько 40-50 хв.

Подрібнюємо часник та зелень, додаємо в сотейник. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою та даємо постояти ще близько 10 хв.

«Уют» №46-17.11.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *