Рецепти локшини
Домашня по-українськи
- 2 яйця,
- 1 скл. води,
- сіль,
- борошно (скільки візьме тісто).
Яйця збити з водою, трохи посолити. Борошно висипати у миску у вигляді горбика. Зробити у ньому ямку, в яку й вилити яйця. Вимісити тісто. Прикрити його рушником, дати постояти. Розрізати на 4 шматки. Один розкатати, присипаючи борошном, решту залишити під рушником. Кожен розкатаний пласт сушити 10-15 хв., а потім скачати пласт у трубочку. Нарізати гострим ножем локшину бажаної товщини й довжини. Смужки не повинні злипатися. Нарізану локшину викласти для просушування тонким шаром на чистий аркуш паперу, присипавши борошном. Готову продукцію зсипати у пакет і прибрати на зберігання, відсипаючи за потреби.
Класична по-італійськи
- 300 г борошна,
- 3 яйця,
- 2 ст. л. олії,
- 0,5 ч. л. солі,
- вода.
Борошно перемішати з сіллю. Вбити туди яйця, влити олію та воду, замісити тісто – воно не повинно прилипати до рук. Сформувати кулю, дати постояти півгодини під рушником у теплі. Тепер можна розкатувати у тонкі пласти, нарізати локшину, підсушити. Варити 6-7 хв.
Із томатами й чилі
- 0,5 кг готової домашньої локшини,
- 2 томати,
- 2 перчини чилі,
- 2 зубчики часнику,
- 3 ст. л. олії,
- 3 ст. л. подрібненої зелені,
- сіль,
- перець,
- материнка,
- 150 г твердого сиру.
Домашню локшину, приготовлену зазначеним вище способом, відварити і ретельно промити під холодною водою. Томати нарізати у вигляді кубиків. Чилі і часник подрібнити. Овочі тушкувати на сковорідці на олії. Туди ж викласти готову локшину, дати просочитися соусом, приправити подрібненою зеленню і натертим сиром.
Із вишневим сиропом
- 220 г готової домашньої локшини,
- 200 г заморожених вишень,
- 0,5 ч. л. лимонної кислоти,
- 1 скл. цукру,
- ванілін.
Вишневий сироп: ягоди розморозити, видалити кісточки, перетерти через сито. Вишневу масу викласти в емальовану каструлю, посипати половиною підготовленого цукру. Варити, неспішно помішуючи ложечкою. Коли суміш почне булькати, влити близько 150 мл води. Додати цукор, ванілін і лимонну кислоту. Кип’ятити вишневу суміш 5 хв., після зняти з вогню. Відварити локшину, відкинути її на друшляк. Потім додати у вишневий сироп і перемішати.
Із куркою
- 0,5 кг курятини,
- 3 л води,
- яйце,
- 1/3 скл. борошна,
- 2 морквини,
- цибулина,
- картоплина,
- петрушка,
- кріп,
- сіль,
- перець.
Замісити тісто з борошна та яйця, поділити його на шматки, окремо розкатати на столі тонким шаром, посипаючи борошном, щоб не прилипало. Підсушити протягом 15 хв., згорнути рулетиком і нарізати локшину. Підсушити ще чверть години. Приготувати курячий бульйон. Коли м’ясо звариться, витягнути та розібрати її на волокна. Нарізати овочі, зелень подрібнити, додати у бульйон. Посолити, поперчити за смаком, варити 5 хв., після цього додати підготовлене м’ясо. Через 10 хв. покласти локшину. Варити до готовності, зняти з вогню і залишити настоюватися на декілька хвилин.
Домашня з овочами
- 1 скл. борошна,
- цибулина,
- морквина,
- 2 ст. л. олії,
- вода,
- петрушка,
- сіль,
- спеції.
Овочі та зелень нарізати якнайдрібніше, злегка спасерувати на олії. Вимісити пісне тісто (борошно, вода, сіль). Розкатати, нарізати локшину, підсушити. У киплячу воду викладати обсмажені овочі, злегка посолити, варити локшину протягом 10 хв.
Домашня тонка
- Яйце,
- 450 г борошна,
- сіль.
Насипати на чисту поверхню гірку борошна, зробивши всередині заглиблення. Міксером збити яйце з сіллю і додати воду. Ввести яйце у борошно, руками вимішуючи м’яке тісто. Накрити тісто вологою марлею і залишити «відпочивати» на 35 хв. Потім відривати по шматку, розкатуючи кожен у коло діаметром не менше 20 см. Отримані пласти скласти на стіл, посипати борошном, і дати їм трохи підсохнути. Через 10 хв. можна нарізати тісто на локшину.
Із грибами
- 250 г готової домашньої локшини,
- 400 г печериць,
- 2 цибулини,
- перець запашний горошком,
- лавровий листок,
- олія,
- петрушка,
- кріп,
- сіль,
- перець.
Локшину зварити. Гриби дрібно нарізати. Поставити на вогонь каструлю з водою, поперчити, додати лавровий листок і петрушку. Викласти у каструлю гриби, прикрутити вогонь і варити чверть години. Потім посолити. Відкинути на друшляк. Обсмажити разом із дрібно порізаною цибулею, у ту ж сковорідку додати локшину й продовжувати смажити ще кілька хвилин. Подаючи на стіл, посипати подрібненою зеленню.
Сповіщення: Домашня локшина зі свининою по-китайськи | Газета "Уют"