Редька у маринаді
Дуже смачно виходить! Так можна маринувати і редьку, і редиску. На смак вона гостра, але після маринування гострота проходить, редька стає ніжнішою. Чоловік таку закуску дуже поважає.
- 300 г редьки,
- 0,5 ч. л. солі,
- 2 ч. л. цукру,
- лимон,
- 1 ст. л. соєвого соусу,
- 5 ст. л. оливкової олії,
- 1 ч. л. гірчиці,
- 2 ч. л. оцту.
Редьку нарізаю тонкими кружечками. Із лимона знімаю цедру, вичавлюю сік, вливаю до редьки, додаю цедру, соєвий соус, оцет, гірчицю, олії, солю,
Усипавши цукор, перемішую, ставлю у холодильник. Даю настоятися не менше години, струшуючи посуд із редькою (два рази), щоб вона рівномірно промаринувалося. За бажанням разом із редькою можна замаринувати цибулю.
Панченко М. О.