Рецепт бурякового супу з яйцем
Ми звикли, що буряк використовується для борщу. Але ще з буряка можна приготувати дуже смачний суп. Пропонуємо вам рецепт бурякового супу з яйцем.

Склад:
- Буряк – 450 г,
- яйця – 4 шт.,
- сметана – 150 г,
- свіжі огірки – 2 шт.,
- листя салату – 2-3 шт.,
- зелена цибуля,
- петрушка,
- кріп,
- сіль,
- лимонний сік із половини фрукта/лимонна кислота – 1,5 ч. л.
Приготування
Добре вимитий буряк покладіть у каструлю, залийте водою 2,5-3 л до верху. Додайте лимонний сік або кислоту, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь та варіть без кришки до м’якості 40 хв.
Відваріть яйця. Дайте їм трохи охолонути, відокремте білки і наріжте їх дрібними кубиками. Також наріжте дрібними кубиками огірки, подрібніть зелень та зелену цибулю.
Коли буряк буде м’яким, обережно вийміть і покладіть у холодну воду. Буряковий відвар процідіть кілька разів через марлю. Має вийти близько 1,5 л. Якщо вийшло менше – додайте води. Охолодіть відвар.
Коли буряк охолоне, наріжте його дрібними кубиками.
У великій каструлі змішайте всі нарізані інгредієнти, додайте сіль, сметану, ретельно перемішайте.
Залийте отриману суміш холодним буряковим відваром. Буряковий суп готовий.
Смачного!
«Уют» №29-14.07.2022