Рецепт бурякового супу з яйцем

Ми звикли, що буряк використовується для борщу. Але ще з буряка можна приготувати дуже смачний суп. Пропонуємо вам рецепт бурякового супу з яйцем.

Рецепт бурякового супу з яйцем

Склад:

  • Буряк – 450 г,
  • яйця – 4 шт.,
  • сметана – 150 г,
  • свіжі огірки – 2 шт.,
  • листя салату – 2-3 шт.,
  • зелена цибуля,
  • петрушка,
  • кріп,
  • сіль,
  • лимонний сік із половини фрукта/лимонна кислота – 1,5 ч. л.

Приготування

Добре вимитий буряк покладіть у каструлю, залийте водою 2,5-3 л до верху. Додайте лимонний сік або кислоту, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь та варіть без кришки до м’якості 40 хв.

Відваріть яйця. Дайте їм трохи охолонути, відокремте білки і наріжте їх дрібними кубиками. Також наріжте дрібними кубиками огірки, подрібніть зелень та зелену цибулю.

Коли буряк буде м’яким, обережно вийміть і покладіть у холодну воду. Буряковий відвар процідіть кілька разів через марлю. Має вийти близько 1,5 л. Якщо вийшло менше – додайте води. Охолодіть відвар.

Коли буряк охолоне, наріжте його дрібними кубиками.

У великій каструлі змішайте всі нарізані інгредієнти, додайте сіль, сметану, ретельно перемішайте.

Залийте отриману суміш холодним буряковим відваром. Буряковий суп готовий.

Смачного!

«Уют» №29-14.07.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *