Рецепт домашньої локшини на яйцях

Домашні страви – це не лише корисно, але й дуже смачно. Рецепт домашньої локшини простий і доступний кожній господині. Для приготування домашньої локшини вам знадобиться борошно, яйця, сіль та олія. Дуже просто та доступно.

Рецепт домашньої локшини на яйцях

На 120 г борошна вам знадобиться:

  • яйце,
  • 1/2 ч. л. олії,
  • 1/2 ч. л. солі.

Приготування

Насипаємо борошно в миску. По середині робимо заглиблення та вбиваємо туди яйце. Додаємо сіль і починаємо замішувати тісто. Спочатку перемішуємо ложкою, а тоді руками. Щоби тісто не липло, змащуємо руки олією.

Вимішувати тісто для локшини треба довгенько – хвилин 5-10, бо при вимішуванні в тісті утворюється клейковина, яка дає змогу тонесенько розкатати його, щоб воно при цьому не порвалося. Отже, гарно вимішуємо.

Коли воно стане гладеньким, м’яким та приємним, еластичним та не липким – тоді досить.

Загортаємо тісто у пакетик та кладемо відпочити у теплому місці на 20 хв.

Тісто настоялось і час розкачувати його. Пласт розкатаний має бути тоненько, щоб візерунок скатертини було видно. Залишаємо його на столі на 10 хв., хай трошки підсушиться.

Далі скручуємо тісто нещільним рулетиком та нарізаємо смужками 3-4 мм завширшки. Беремо кожен завиванець за один кінчик та струшуємо, щоб розгорнувся у довгу вузьку смужку – це і є наша локшина. Розсипаємо локшину на столі чи на дощечці, притрушеній борошном – щоб смужки тіста не злипалися між собою.

Варити локшину потрібно у підсоленій киплячій воді 2-3 хв.

«Погляд часу» №14-6.04.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *