Рецепт-сюрприз, або шоколадний джем із баклажанів

Живу за принципом: «Солодке несмачним не буває!», тож люблю експериментувати. Дивне поєднання, на перший погляд, шоколаду з баклажанами – виявилося дуже смачною стравою. Узимку пішло – як делікатес. Усі, хто спробував такий конфітюр, не здогадався, з чого він приготовлений, це свого роду рецепт-сюрприз.

Шоколадний джем із баклажанів

На 1 кг баклажанів (бажано з мінімальною кількістю насіння):

  • 800 г цукру;
  • 50 г тертого імбиру;
  • сік та цедра 1 лимона;
  • 250 г гіркого шоколаду.

Приготування

Баклажани очистити від шкірки, нарізати на невеликі кубики.

250 мл води закип’ятити з цукром. Додати баклажани та імбир. Варити 40-50 хв. на невеликому вогні. Додати лимонну цедру за 5 хв. до кінця варіння.

Шоколад порубати.

Додати лимонний сік та шоколад у джем. Подрібнити блендером до однорідного стану і проварити 10 хв.

Розкласти джем у стерилізовані баночки та закрити.

На виході я мала 3 невеликі баночки смачного шоколадного джему з імбирною ноткою.

Зробіть, не пожалкуєте!

«Уют» №34-18.08.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *