Рецепт-сюрприз, або шоколадний джем із баклажанів
Живу за принципом: «Солодке несмачним не буває!», тож люблю експериментувати. Дивне поєднання, на перший погляд, шоколаду з баклажанами – виявилося дуже смачною стравою. Узимку пішло – як делікатес. Усі, хто спробував такий конфітюр, не здогадався, з чого він приготовлений, це свого роду рецепт-сюрприз.

На 1 кг баклажанів (бажано з мінімальною кількістю насіння):
- 800 г цукру;
- 50 г тертого імбиру;
- сік та цедра 1 лимона;
- 250 г гіркого шоколаду.
Приготування
Баклажани очистити від шкірки, нарізати на невеликі кубики.
250 мл води закип’ятити з цукром. Додати баклажани та імбир. Варити 40-50 хв. на невеликому вогні. Додати лимонну цедру за 5 хв. до кінця варіння.
Шоколад порубати.
Додати лимонний сік та шоколад у джем. Подрібнити блендером до однорідного стану і проварити 10 хв.
Розкласти джем у стерилізовані баночки та закрити.
На виході я мала 3 невеликі баночки смачного шоколадного джему з імбирною ноткою.
Зробіть, не пожалкуєте!
«Уют» №34-18.08.2022