Рецепт смачної домашньої шаурми з куркою
Рецепт смачної домашньої шаурми з куркою заправленої соковитим соусом. Готується дуже швидко та просто в домашніх умовах. Це ситно та смачно.

Склад:
- Куряче філе – 300 г,
- помідор – 2 шт.,
- огірок – 1 шт.,
- кетчуп – 5 ст. л.,
- майонез – 4 ст. л.,
- зубчик часнику – 2 шт.,
- білокачанна капуста – 200 г,
- кефір – 4 ст. л.,
- цибулина,
- лаваш – 1 упаковка,
- олія – для смаження.
Приготування
Спочатку готуємо м’ясо. Для цього філе дрібно нарізаємо. Окремо нарізаємо цибулю і відправляємо смажитися на сковорідку, поки вона не стане прозорою, після чого додаємо м’ясо, солимо і перчимо. Курку смажимо 5-7 хв.
Окремо нарізаємо капусту, додаємо сіль і перець, майонез. Помідори й огірки просто нарізаємо тонкими ломтиками і відкладаємо. Овочева начинка готова.
Тепер готуємо два соуси.
Основу першого становить кетчуп, який змішуємо з будь-якою приправою, наприклад, базиліком.
Для другого соусу знадобиться майонез, кефір і подрібнений часник.
Обидва соуси ретельно перемішуємо в окремих мисочках.
Настала черга лаваша – ділимо лист на частини.
Беремо одну з них і кладемо на рівну поверхню. Намащуємо соусами, на правий край викладаємо в ряд м’ясо, потім овочеву начинку і загортаємо. Проробляємо те ж саме для іншими частинами лаваша.
На змащену олією й розігріту сковороду кладемо шаурму й обсмажуємо з двох сторін. Якщо залишився соус, можна подавати його разом із шаурмою на стіл.
«Погляд часу» №45-04.11.2021