Рецепти яєчної запіканки

Яєчна запіканка чудово підійде в якості щоденного сніданку або полудня, як для дітей, так і для дорослих. Яйця відмінно поєднуються з найрізноманітнішими доповненями, а тому можуть трансформуватися у нову страву кожного разу.

Як у дитячому садку

Іноді буває, що навіть дорослі сумують за стравами з дитячого садочка. Одна з найбільш популярних страв – це пишний омлет.

Пишний омлет

Склад:

  • Яйце,
  • молоко  45 мл,
  • вершкове масло5 г,
  • борошно – 1 ч. л.

Приготування

Для отримання пишного, але щільного омлету, вам доведеться збивати складові з максимальною обережністю, це навіть скоріше перемішування всіх компонентів разом. Додайте до яєць дрібку солі та всипте борошно. Виделкою обережно змішайте все разом і влийте молоко.

Невелику форму змастіть шматочком масла, вилийте туди суміш (товщина шару не повинна бути меншою 3 см) і запікайте омлет 8-9 хв. при 180 °С.

Яєчно-сирна запіканка
Яєчно-сирна запіканка

Склад:

  • Яйця  2 шт.,
  • манна крупа 15 г,
  • сир 240 г,
  • сметана  100 мл.

Приготування

Яєчні білки збийте у піну та трохи посоліть. Жовтки збийте з сиром та сметаною. Також додайте трохи солі.

Манку залийте третиною склянки теплої води й залишіть, поки вона її не вбере. Змішайте набряклу крупу з сирною сумішшю й обережно додайте білки.

Отриману суміш перекладіть у невелику промаслену форму. Випікайте при 190 °С півгодини.

Яєчна запіканка з овочами й молоком
Яєчна запіканка з овочами й молоком

Склад:

  • Цибуля  40 г,
  • морквина,
  • спаржа  200 г,
  • горошок  80 г,
  • броколі  200 г,
  • томати чері  4 шт.,
  • яйця  6 шт.,
  • молоко  100 мл.

Приготування

У невеличкій кількості олії спасеруйте цибулю зі спаржею та морквою.

Коли овочі дійдуть до напівготовності, додайте до них горошок. Броколі розберіть на суцвіття та бланшируйте не більше хвилини.

Змішайте всі овочі разом із половинками томатів чері й розподіліть у формі. Яйця збийте з молоком і щіпкою солі, залийте ними овочі.

Випікайте півгодини при 180 °С.

«Погляд часу» №21-20.05.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *