Рецепти пісних страв
Піст може бути смачним. Готуємо смачні, корисні пісні страви.
Грінки з молодою левурдою

Склад:
- 500 г хліба,
- 1 головка часнику,
- 2-3 ст. л. олії,
- по півпучка левурди,
- кропу та петрушки,
- сіль та перець – за смаком.
Приготування
Тонкі скибочки білого або чорного хліба змочіть у воді з розтертим часником та сіллю, полийте олією (найкраще – домашньою, зі смаженого насіння соняшника). Потримайте в духовці або на пательні, щоб злегка підрум’янились з обох боків.
Посипте сумішшю подрібненої зелені кропу та петрушки, дрібно порізаного листя молодої левурди (або товченого часнику) та меленого перцю.
Картопляні перепічки у сухарях

Склад:
- 500 г картоплі,
- цибулина,
- 1 ст. л. борошна,
- 1/4 ч. л. мускатного горіха,
- сіль,
- олія,
- мелені сухарі.
Приготування
Картоплю почистіть, зваріть у підсоленій воді. Злийте воду, картоплю охолодіть і розімніть, додайте підсмажену цибулю, 1 ст. л. олії, борошно, сіль, тертий мускатний горіх. Усе перемішайте.
Сформуйте перепічки діаметром 5-7 см і товщиною 1 см. Запаніруйте у сухарях або борошні та смажте на олії з обох боків до появи рум’яної скоринки.
Подавайте з томатним або грибним соусом, квашеними огірками чи капустою.
Картопляні пончики з грибами

Склад:
- 600 г картоплі,
- 3 ст. л. борошна,
- 30-40 г дріжджів (або 1 ч. л. сухих дріжджів),
- 1-2 ч. л. цукру,
- 80-100 г сушених грибів,
- цибулина,
- олія,
- сіль,
- перець.
Приготування
У картопляне пюре додайте борошно, сіль, чорний мелений перець, цукор і розведені у воді дріжджі. Усе добре перемішайте і відкладіть у тепле місце, щоб тісто піднялося.
Попередньо розмочені і відварені сушені гриби подрібніть і обсмажте з нарізаною кубиками цибулею. Наприкінці додайте трішки грибного бульйону і тушкуйте під кришкою 5-7 хв. Охолодіть і змішайте з картопляним тістом. Дайте піднятися.
Готове тісто викладайте на добре розігріту олію. Смажте на середньому вогні з обох боків.
«Погляд часу» №11-11.03.2021