Рецепти пісних страв

Піст може бути смачним. Готуємо смачні, корисні пісні страви.

Грінки з молодою левурдою
Грінки з левурдою

Склад:

  • 500 г хліба,
  • 1 головка часнику,
  • 2-3 ст. л. олії,
  • по півпучка левурди,
  • кропу та петрушки,
  • сіль та перець – за смаком.

Приготування

Тонкі скибочки білого або чорного хліба змочіть у воді з розтертим часником та сіллю, полийте олією (найкраще – домашньою, зі смаженого насіння соняшника). Потримайте в духовці або на пательні, щоб злегка підрум’янились з обох боків.

Посипте сумішшю подрібненої зелені кропу та петрушки, дрібно порізаного листя молодої левурди (або товченого часнику) та меленого перцю.

Картопляні перепічки у сухарях
Картопляні перепічки у сухарях

Склад:

  • 500 г картоплі,
  • цибулина,
  • 1 ст. л. борошна,
  • 1/4 ч. л. мускатного горіха,
  • сіль,
  • олія,
  • мелені сухарі.

Приготування

Картоплю почистіть, зваріть у підсоленій воді. Злийте воду, картоплю охолодіть і розімніть, додайте підсмажену цибулю, 1 ст. л. олії, борошно, сіль, тертий мускатний горіх. Усе перемішайте.

Сформуйте перепічки діаметром 5-7 см і товщиною 1 см. Запаніруйте у сухарях або борошні та смажте на олії з обох боків до появи рум’яної скоринки.

Подавайте з томатним або грибним соусом, квашеними огірками чи капустою.

Картопляні пончики з грибами
Картопляні пончики з грибами

Склад:

  • 600 г картоплі,
  • 3 ст. л. борошна,
  • 30-40 г дріжджів (або 1 ч. л. сухих дріжджів),
  • 1-2 ч. л. цукру,
  • 80-100 г сушених грибів,
  • цибулина,
  • олія,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

У картопляне пюре додайте борошно, сіль, чорний мелений перець, цукор і розведені у воді дріжджі. Усе добре перемішайте і відкладіть у тепле місце, щоб тісто піднялося.

Попередньо розмочені і відварені сушені гриби подрібніть і обсмажте з нарізаною кубиками цибулею. Наприкінці додайте трішки грибного бульйону і тушкуйте під кришкою 5-7 хв. Охолодіть і змішайте з картопляним тістом. Дайте піднятися.

Готове тісто викладайте на добре розігріту олію. Смажте на середньому вогні з обох боків.

 «Погляд часу» №11-11.03.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *