Рецепти сала, що з’їдається за п’ять хвилин

Як смачно і швидко приготувати шматок свіжого сала? В цій статті ми допоможемо вам знайти відповідь на це просте запитання.

Сало у лушпинні цибулі
Сало у лушпинні цибулі

Склад:

  • Сало – 1 кг,
  • часник – 5 зубчиків,
  • вода – 1 л,
  • цукор – 2 ст. л.,
  • сіль – 8 ст. л.,
  • лавровий лист – 3 шт.,
  • запашний перець горошком – 5 шт.,
  • цибулеве лушпиння – 1 скл.,
  • приправи – до смаку.

Приготування

Воду наливаємо в каструлю, додаємо лушпиння цибулі, спеції і приправи. Доводимо до кипіння та варимо 5 хв. на слабкому вогні. Потім опускаємо у воду сало і варимо ще 15-20 хв. Знімаємо з вогню, притискаємо пресом і залишаємо сало в маринаді на 12 год.

Дістаємо сало з каструлі, обсушуємо паперовим рушником, натираємо приправами та часником. Загортаємо сало в марлю чи папір, залишаємо на 3 год. на столі, потім ставимо в холодильник на зберігання.

Сало у розсолі з часником
Сало у розсолі з часником

Склад:

  • Сало – 1 кг,
  • часник – 1 головка,
  • вода – 2,5 скл.,
  • сіль – 4 ст. л.,
  • лавровий лист – 3 шт.,
  • спеції – за смаком.

Приготування

Сало нарізаємо шматочками завтовшки не більше 5 см. Натираємо часником.

Кип’ятимо воду, солимо і перемішуємо до розчинення солі. Знімаємо з вогню та охолоджуємо до 22 °С.

Стерилізуємо 2 л банку. Кладемо в неї сало вертикально, заповнюючи місце, що залишилося часником, лавровим листом і спеціями.

Заливаємо у банку розсіл і закриваємо. На наступні 4-5 год. залишаємо банку в приміщенні при температури 22 °С. Потім ставимо банку в холодильник на 3-4 дні.

Рулет із сала зі шкіркою
Рулет із сала зі шкіркою

Склад:

  • Тонке сало зі шкіркою – 1 кг,
  • м’ясо (курка, яловичина чи телятина, на вибір) – 250 г,
  • морквина,
  • часник – 5 зубчиків,
  • спеції,
  • сіль.

Приготування

Сало перед приготуванням попередньо засолюємо. Далі солону частину заготовки натираємо чебрецем, чорним і червоним меленим перцем або іншими наявними спеціями, після чого викладаємо начинку на пласт.

Моркву натираємо на дрібній тертці і рівномірно викладаємо на основу.

Підготовлене м’ясо нарізаємо тонкими скибочками і рівномірно розподіляємо по заготівлі. Скручуємо рулет і зав’язуємо шпагатом. Поміщаємо в рукав для запікання.

Випікаємо рулет у духовці, розігрітій до 180 °С. Час приготування закуски залежить від розміру заготовки.

Якщо при покупці вибір припав на тонке сало зі свинячих бочків, запікаємо його не більше 1,5 год.

Крім того, якщо вага основного продукту становить близько 1 кг, такий шматок краще розрізати на дві заготовки поменше. Тоді рулет запечеться швидше.

Готовій страві дати охолонути, рулет нарізаємо тонкими скибочками і подаємо до столу.

«Погляд часу» №6-9.02.2023

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *