Рецепти весняних салатів

Зелений весняний салат є універсальною стравою. Її можна готувати будь з чим. Із зеленню усе виходить смачно. Після зими так хочеться вітамінів. Їх можна урізноманітнювати, як забажається. Це корисно, дієтично і смачно.

Салат «Весняна свіжість»
Салат «Весняна свіжість»

Склад:

  • Листовий салат – 1 пучок,
  • огірок свіжий – 2 шт.,
  • помідор – 1 шт.,
  • редиска – 3 шт.,
  • кріп,
  • цибуля зелена,
  • петрушка – за смаком.

Приготування

Миють усі продукти. Рвуть руками листя салату, щоб не гірчило.

Ріжуть зелень, огірки, помідори з редискою. Солять за смаком, заправляють майонезом.

Легкий сирний салат із куркою та базиліком
Легкий сирний салат із куркою та базиліком

Склад:

  • Куряче філе – 1 шт.,
  • моцарела – 100 г,
  • свіжі помідори – 3-4 шт.,
  • огірок свіжий – 1 шт.,
  • сир – 100 г,
  • сметана – 2-3 ст. л.,
  • часник – 1 зубок,
  • гірчиця – 1/2 ч. л.,
  • базилік,
  • сіль.

Приготування

Куряче філе солять, перчать, присипають паприкою. Залишають на 15 хв.

Смажать філе по 4-5 хв. із кожного боку до рум’яної скоринки і готовності м’яса. Накривають сковороду кришкою і тримають на маленькому вогні ще 3-4 хв. Ріжуть тонкими пластинками.

Помідори ріжуть шматочками. Кладуть на блюдо куряче філе, кульки моцарели, чері. Присипають зверху свіжим базиліком.

Для соусу труть огірок на крупній тертці. Злегка віджимають зайвий сік. Додають сир. Натирають зубок часнику на дрібній тертці. Додають гірчицю, сіль за смаком. Ретельно розмішують.

Сметаною розводять соус до потрібної консистенції. Заправляють салат перед подачею.

Зелений салат з яблуком
Зелений салат з яблуком

Склад:

  • Яблуко – 1 шт.,
  • ківі – 1 шт.,
  • горіхи – 2 ст. л.,
  • салат – 200 г,
  • свіжі огірки – 2 шт.,
  • твердий сир – 100 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • мед – 1 ст. л.,
  • гірчиця – 1 ч. л.,
  • лимон,
  • сіль, спеції – за смаком.

Приготування

Салат рвуть руками. Ріжуть ківі і яблуко кубиками.

Огірки шинкують тонкою соломкою. Яйця нарізають кубиками, а сир труть на крупній тертці.

Вичавлюють сік із лимона, змішують із медом та гірчицею. І заправляють салат. Прикрашають горіхами і зеленню.

«Погляд часу» №19-06.05.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *